PUBLICITAT

El Govern tira endavant la reforma de les jubilacions dels funcionaris

  • Bartumeu acusa l'Executiu taronja de donar complements per motius electoralistes
  • Rios diu que «algú ha demanat el cap» dels treballadors de l'Administració pública
L. F. M
ANDORRA LA VELLA

Els funcionaris van entregar una carta signada per mil treballadors de l'Administració al cap de Govern, Toni Martí, demanant-li que no tirés endavant la reforma de les jubilacions. Però, tal i com ja havia dit dijous i va reiterar ahir el cap de Govern, aquesta es tirarà endavant «aquesta legislatura», és més, s'entrarà a tràmit parlamentari «la setmana que ve».

Aquest anunci va servir a Martí per defensar-se de les critiques al seu discurs, que el president del grup socialdemòcrata, David Rios, va qualificar com a «míting electoral de més de dues hores». Martí va respondre que «si estigués tan pendent de la reelecció, no hauria dut a terme aquesta reforma», i va tornar a justificar que «es tracta d'un factor de sostenibilitat: al 2029 no quedarà ni un euro a les reserves de les pensions». Rios no es va deixar convèncer i va afegir: «Entenem que les pensions serà un desgast», però, «no tan dramàtic perquè té mesures de compensació: a vostè algú li ha demanat el cap dels funcionaris i el que perd per un cantó o guanya per l'altre».

Populisme / Martí va seguir en la seva defensa: «Un cap de Govern, es vulgui presentar o no, que digui que augmentarà les cotitzacions, és això ¿populisme, alarmisme, electoralisme? És realisme», a més, va afegir: «¿O és una prova electoralista baixar els sous als funcionaris?». Una mesura que va ser criticada pel grup mixt (SDP). Jaume Bartumeu li va dir al cap de Govern que «prediqueu la contenció de la funció pública i de salaris dels funcionaris», però que al mateix temps han donat una «generosa i abundosa» retribució a 150 funcionaris a través dels «complements de reponsabilitat afegida (CRA)», amb «una incidència mensual de 64.545 euros». A més «ens costa que els darrers mesos, quan s'acosten les eleccions, encara han aparegut més CRA». No va ser l'única insinuació que Bartumeu va fer respecte a la possibilitat d'avançar les eleccions. El grup de DA, però, va dir que en el darrer tram de legislatura, «encara llarg, queda molta feina per fer», tal i com va assegurar el seu president, Ladislau Baró. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT