PUBLICITAT

Homenatge a la pionera

  • Annie Caillís, impulsora de l'EENSM, celebra el creixement que ha experimentat el centre
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Caillis durant l'homenatge que li van fer a l'EENMS, ahir Foto: ANA / G.L.T.

Dia d'homenatges ahir a l'Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell (EENSM). Concretament a la seva impulsora, fa més de 40 anys. Parlem d'Annie Caillís, que va expressar ahir la seva satisfacció pel creixement que ha experimentat el centre els darrers anys. Durant el matí d'ahir els actuals responsables la van voler homenatjar i li van organitzar una gran festa.

Durant els discrusos, l'actual presidenta de la junta rectora de l'EENSM, Pilar Díez, va destacar que Caillís va ser «la impulsora d'aquest projecte i el fet que als anys 60 una dona aconseguís obrir aquesta escola aquí a Andorra ho considerem molt important». Caillís, per la seva banda, va destacar que «vam començar amb set nanos i ara en són 350 i tots estan ben atesos».

Durant l'acte d'homenatge se li va fer entrega d'un ram de flors i d'un obsequi, i se la va fer sòcia d'honor de l'escola, una distinció que fins ara no existia i que s'ha creat especialment per ella.

A més a més, Díez va destacar que Caillís «és una senyora que és lluitadora i col·laboradora, que ve a totes les reunions i que des del dia que va començar sempre ha estat al costat de l'escola». La presidenta també va destacar que sense l'impuls de Caillís, «segurament avui en dia ja hi hauria alguna cosa similar a l'escola de Meritxell, però segur que no s'hauria iniciat tan aviat». És per això que va qualificar a Caillís de «pionera» en aquest àmbit.

Caillís, per la seva banda, es va mostrar «molt emocionada i contenta» que s'hagi arribat fins aquí, perquè «quan vam començar no teníem res». La impulsora de l'escola va recordar que «vam començar una junta de Càritas d'Andorra i jo». «Els bancs ens van ajudar i vam poder fer la primera part de l'escola, i amb això vam tirar endavant», va recordar.

En aquest sentit, es va mostrar molt satisfeta de com ha evolucionat el centre els darrers anys, ja que «l'any 1971 vam poder obrir l'escola amb set nanos. Molts eren a Espanya i França i van anar venint cap aquí, i per mi és una alegria veure com està ara l'escola, perquè ja són 350 i tots estan ben atesos».

L'acte va comptar amb la presència d'un centenar de persones, entre les quals hi havia bona part dels presidents que ha tingut la junta rectora de l'entitat al llarg de la seva història, va informar l'ANA.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT