PUBLICITAT

Fins a 250 vehicles nous matriculats i 125 desballestats mitjançant el pla d'ajudes Engega

C. G.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Possibles clients observen un vehicle a la venda. Foto: ÀLEX LARA

Durant la visita que ahir el ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va fer a l'estació de vigilància fixa del Prat Gran d'Escaldes, va informar que el pla Engega va a bon ritme, permetent animar les dades de matriculacions dels darrers mesos. Concretament, s'han adquirit 250 cotxes mitjançant les ajudes que ofereix aquest pla (i que poden arribar als 3.000 euros). I el que és el més important, al parer del ministre, s'ha aconseguit desballestar 125 cotxes, de manera que es contribueix a la renovació del parc mòbil andorrà, molt envellit els darrers anys. És a dir, la meitat dels compradors que es beneficien de l'Engega opten per desballestar el seu vehicle antic, per tal d'accedir a 1.000 euros més d'ajuda.

Precisament ahir el departament d'Estadística feia públiques les xifres de matriculacions de vehicles durant el mes de juny, que segueixen la tendència a l'alça, sobretot per l'efecte d'aquest pla Engega, dotat amb 700.000 euros. En total es van matricular 299 vehicles, el que suposa un augment del 20,6% respecte al mateix mes del 2013. En concret, els turismes van registrar un augment del 35%, i les motocicletes i ciclomotors es van mantenir. Per la seva part, els camions i les camionetes van disminuir un 22,2%, i els altres vehicles van caure un 9,1%.

Pel que fa a l'acumulat en el que portem de 2014, ja són 1.466 vehicles matriculats, el que suposa una variació percentual positiva del 21,1%. Totes les tipologies de vehicles presenten increments. Destaca el 30,1% d'augment en el cas dels turismes.

Finalment, les matriculacions de vehicles durant els darrers dotze mesos, és a dir, la xifra interanual, suma 2.742 operacions, el que suposa un increment del 21,2% respecte al mateix període de l'any anterior, en que se'n van matricular 2.263.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT