PUBLICITAT

L'OSCE-PA manté Andorra com el país més paritari

  • Gelabert, Gili i Calvó fan contactes amb petits estats, França i Espanya
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La delegació andorrana a Bakú, durant l'assemblea de l'OSCE Foto: CONSELL GENERAL

L'Informe anual de l'OSCE-PA sobre l'equilibri de gènere 2014 manté Andorra, per quart any consecutiu, en el primer lloc del rànquing pel que fa a la presència de dones dins l'OSCE-PA, ja que les dues titulars són dones i també pel que fa a la seva presència dins el propi Parlament nacional, amb un 50% de presència femenina, seguit per països del nord d'Europa com Suècia (45%) o Finlàndia (42%). Aquestes dades es van donar a conèixer durant l'Assemblea Parlamentària de l'OSCE-PA que es va celebrar del 28 de juny al 2 de juliol a Bakú (Azerbaidjan) i en què hi va participar una delegació del Consell General.

A banda de l'informe sobre l'equilibri de gènere també s'hi van dur a terme altres treballs com el debat relatiu a la situació a Ucraïna, en què els diversos estats intervinents –entre els quals Estats Units, França, Espanya, i Alemanya– van actuar de mediadors entre Ucraïna i Rússia, també presents, per assolir un alto al foc i una solució pacífica del conflicte. Per aquest motiu, es va acordar la creació d'un grup de treball interparlamentari que va comptar amb el suport de la resta dels estats presents.

GELABERT, GILI I CALVÓ / La delegació andorrana present a Bakú va estar formada per les conselleres Olga Gelabert, Rosa Gili i Sílvia Calvó, que van mantenir contactes bilaterals amb tots els petits estats i amb França, Espanya i Portugal, entre altres.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT