PUBLICITAT

Cau una banda de clonadors de targetes que actuava a Andorra

  • La xarxa internacional la formen almenys 42 persones
EL PERIÒDIC
MADRID

Periodic
Targetes falsificades i material per a clonar incautat per la Policia Nacional espanyola Foto: POLICIA NACIONAL

La Policia Nacional ha detingut 15 membres d'una xarxa dedicada a l'skiming –robatori d'informació de targetes de crèdit–, que va estafar més de 400.000 euros i ha desmantellat dos laboratoris de falsificació de targetes, segons ha informat el Ministeri de l'Interior espanyol.

El líder de l'organització –assentada a Madrid, València i Saragossa– i el seu lloctinent s'encarregaven d'aglutinar tant les relacions amb les persones que proporcionaven numeracions de targetes nord-americans des del Canadà o Anglaterra, com amb els que aportaven els datàfons i disposaven de tota la infraestructura necessària per a la falsificació, com ordinadors, lectors, gravadors o impressores. Determinaven com i on actuar i repartien els beneficis, informa Europa Press. A més, els negocis de connivència anomenats negocis dolços pertanyien a empresaris que eren captats per integrants de la banda, perquè els aportessin o prestessin el TPV i així es desplaçaven a tot Espanya i Andorra per realitzar un ús fraudulent de les targetes a través d'operacions comercials falses.

Repartiment / Els ingressos anaven directament als comptes corrents associats als datàfons, d'on eren extrets pels titulars per al seu repartiment, portant-se la major part del percentatge dels líders, que no rebien personalment els diners, sinó que era transferit a terceres persones que posteriorment l'hi lliuraven. El frau dut a terme ascendeix a 1.300.000 euros, desglossat en 400.000 com a frau aconseguit i 900.000 com intentat.

La Policia va començar a investigar en conèixer de l'existència d'un grup internacional d'clonadors de targetes de crèdit que tindrien la seva base d'operacions a Madrid, València i Saragossa i ramificacions a Sevilla, Cadis i Múrcia.

D'aquesta manera, van descobrir que els membres residents a l'estranger enviaven numeracions de targetes que posteriorment bolcaven a altres suports i que els eren enviades des del Canadà i Anglaterra, pertanyents majoritàriament a entitats bancàries nord-americanes. Després, els líders de l'organització disposaven de la infraestructura necessària per a, una vegada que rebien aquesta informació, falsificar les targetes en dos laboratoris dotats de tot el material necessari per dur a terme aquesta acció, com ordinadors, lectors, gravadors i impressores. La xarxa internacional la formen almenys 42 persones, amb la seva base d'operacions a Espanya, des d'on dirigien tot el grup. A més han estat practicats quatre registres a Madrid i Guadalajara en què s'han desmantellat dos laboratoris dotats de tots instruments necessaris per a la clonació de targetes. La investigació ha estat portada a terme per l'UDEF Central i Grup de Delinqüència Econòmica de les BPPJ de les Direccions Superiors d'Aragó i València.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT