PUBLICITAT

Espot avisa d'una reestructuració de personal a l'estació d'Arcalís?

  • El cònsol manté que s'ha de contenir la despesa
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Uns esquiadors a les pistes d'Arcalís, aquest hivern Foto: TONY LARA

El cònsol major d'Ordino, Ventura Espot, ha alertat que el pla de viabilitat d'Arcalís podria comportar que s'hagin de fer reestructuracions de personal. Així ho ha indicat en una entrevista amb l'ANA, on ha informat que a finals de mes s'hauria de tenir l'informe enllestit, i que en funció del que digui es podria haver de fer «un gran pacte» amb el personal per aconseguir que no es continuï gastant més del que es genera.

La gestió d'Arcalís i el dèficit amb què ha tancat els darrers exercicis són una de les principals preocupacions dels cònsols d'Ordino durant aquest mandat. És per aquest motiu que Espot explica que «intentem fer les coses bé i quan no surt bé li donem la volta i ho tornem a intentar», però que en cap cas deixaran de buscar la manera de fer viable el domini esquiable ordinenc.

Durant els darrers sis anys, en què Espot ha estat al capdavant de la corporació, el comú ha hagut d'invertir entre sis i set milions d'euros a Arcalís, i per això assegura que per a la propera temporada no hi ha previst fer més inversions importants. «No se'ns passa pel cap retallar en les inversions de seguretat», garanteix, però sí que diu que les inversions més grans que necessita l'estació no es poden fer fins que estigui clar el model d'estació que es vol.

El pla de viabilitat en què treballa una empresa externa en col·laboració amb el comú està apunt d'enllestir-se, i el que haurà de dir aquest projecte, entre d'altres qüestions, és com fer que la despesa s'adapti a la capacitat d'ingressos de l'estació. Per aquest motiu Espot preveu que «si cal s'haurà de fer una reestructuració de personal», perquè «anem gastant i arriba un moment en què hem de dir prou».

En aquest sentit indica que s'hauria de fer «un gran pacte amb els treballadors», i que de seguida que se sàpiga què cal fer es reunirà a tot l'equip per explicar-los la situació.

Giny mecànic des del Serrat / D'altra banda, dins el pla de viabilitat també es contemplen les millores d'accés que necessita l'estació. Espot agraeix els esforços del Govern per a la millora de la carretera fins el Serrat, però ha recordat que del Serrat a Arcalís cal una millor connexió.

Així, Espot ha opinat que actualment la millor opció seria instal·lar un giny mecànic que connectés el Serrat amb Arcalís. En aquest sentit, Espot assenyala que «està comprovat que és més barat» que la millora de la carretera, però que «no tenim els diners» i per tant caldria la col·laboració del Govern i sobretot d'algun privat que hi vulgui fer la inversió.

Per a Arcalís aquesta via seria la millor, segons Espot, perquè a més de facilitar l'accés, els visitants s'estalviarien els revolts de la carretera des del Serrat, i és que Espot apunta que «nosaltres els fem fer moltes corbes i els altres els posen fins i tot escales mecàniques». A més, aquest nou giny també afavoriria el desenvolupament del Serrat i de Llorts i segons Espot no només hi sortiria guanyant Arcalís sinó que «hi guanyaria el potencial turístic d'Andorra».

Per poder fer aquesta inversió, però, caldrà la implicació d'algun privat, i el cònsol d'Ordino ha indicat que «ja el busquem, però no el trobem».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT