PUBLICITAT

De roda de la mort, a roda de l'amor

  • Els nens tenen més protagonisme en el nou espectacle, «més artístic i creatiu»
LAIA F. MAROT
ANDORRA LA VELLA

Periodic
La ?roda de l'amor' a l'espectacle ?Scalada Mater Natura'. Foto: TONY LARA

El director artístic d'Scalada Mater Natura, Stéphane Boko, ha decidit portar aquest any al Principat un dels números més perillosos de Cirque du Soleil. Aquesta marca de la casa, requereix d'una estructura de més de 10 metres d'alçada i consisteix en una roda que gira – en espectacles com Kooza són dues– i amb l'artista que fa tota mena d'equilibris dins i fora. Sempre se l'ha anomenat la Roda de la mort, Boko, però, l'ha convertit en «la Roda de l'amor o Roda del Narcís», gràcies a la Grandalla. «La Roda de la mort és un número que he vist durant molts anys. El meu objectiu era mantenir-ne l'espectacularitat, però donar-li una visió més positiva», visitant i coneixent el país dels Pirineus l'estiu passat, Boko va tenir «una visió»: si barrejava la «flor original d'Andorra» amb la Roda de la mort, «la podria convertir en Roda del narcís o la roda de l'amor».

Aquest és un dels números que va despertar més exclamacions entre el públic, però no l'únic. Les dues trapezistes i la noia que fa acrobàcies dins i fora de l'aigua també van ser números molt aplaudits. Finalment, l'actuació aèria final, el ball romàntic a les cordes dels dos excursionistes, és un dels moments més emotius... «tenen molta compenetració. Però no són parella, són molt bons amics», va aclarir Boko.

De fet, els dos protagonistes són dos dels artistes que repeteixen de l'any passat. Ella, Katerina, és la noia que l'any passat ballava a la corda mentre li queia aigua. Boko va explicar que l'ha estat seguint durant l'any i que era el perfil tècnic i artístic perfecte per al personatge de l'excursionista. La directora de negocis de Cirque du Soleil, Carla Marques, va explicar que la noia «està enamorada del país» i tenia moltes ganes de repetir, ens deia «no vull fer Dubai,no vull anar a un altre lloc, vull estar a Andorra».

Marques també va dir que aquest any, «l'espectacle és més artístic, més lent» i més centrat en els nenes: «volem que tinguin una experiència increïble, per això tenim un ós i animació prèvia»

L'any passat, però, hi va haver un factor que va jugar en contra perquè tothom pogués gaudir de l'espectacle: la pluja. El ministre de Turisme, Francesc Camp, va dir que «si les previsions no fallen, sembla ser que aquest any no plourà tant». Marques va dir que esperen que no plogui, però que si ho fa «l'experiència és diferent, la pluja alimenta el moment, l'espectacle és la natura, i la mare naturalesa també fa pluja».

Esperem que la veu en directe de Sophia i Kevin, els dos cantants que juguen amb destresa amb l'idioma inventat de Cirque i amb noves cançons creades per a Scalada, espantin aquesta filla de la mare naturalesa.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT