PUBLICITAT

Els sindicats confien en la justícia per aclarir la imputació d'un policia

  • El president del CFPA creu que la Batllia té suficient informació per demostrar que no es va infringir la llei
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El president del SIPA, Carles Juan, amb la resta dels membres de la Junta del sindicat policial al despatx central del cos. Foto: TONY LARA

El president del Sindicat de Funcionaris de Policia CFPA, Salvador Prieto, considera que els Tribunals els acabaran de donar la raó en relació a la imputació d'un agent del cos per un delicte per utilitzar indegudament uns documents que estaven custodiats pel Govern i que van ser demanats pel mateix policia al Departament de Comerç i Indústria. Uns documents que al cap d'un dies van aparèixer publicats en un mitjà de comunicació nacional. Prieto va explicar que la Batllia disposa de força informació sobre l'afer. Una informació que demostrarà «qui té la veritat» i, en aquest sentit, estan convençuts que la resolució judicial ratificarà que «no es va infringir en cap moment la llei» i és, per això, que «tenim la consciència i l'ànima molt tranquil·la sobre tot pel procediment».

Per la seva part, el president del SIPA, Carles Juan, es va mostrar partidari de deixar treballar l'Administració de Justícia i serà a partir dels seus dictàmens quan s'hi pronunciaran ja que «ara és el moment de deixar treballar a la justícia». Juan va indicar que tot i estar assabentats per les informacions publicades «no tenim prous elements per poder pronunciar-nos sobre uns fets que es van produir quan aquest sindicat estava dirigit per una altra junta». Dels detalls, va assegurar, «en tenim informació pel que es va publicar a El Periòdic» en la seva edició de dilluns passat.

Cap dels dos responsables sindicals va voler manifestar-se sobre el perquè no es va obrir cap expedient disciplinari a l'esmentat policia en un cas que, també, va esquitxar a l'excap del grup d'intervenció (GIPA) Xavier Surana, aleshores president del SIPA, que va presentar la seva dimissió.

CAS OBERT/ L'agent implicat va presentar-se presumptament l'any passat al Departament de Comerç i Indústria i, identificant-se com a agent policial, va reclamar una còpia d'un document en el qual s'evidenciava que Xavier Surana era el contacte de l'empresa XS Equipaments a la qual el Govern va adjudicar la compra de material policíac divers per un import d'uns 22.000 euros. Una transacció que, posteriorment, va ser anul·lada.

La companyia estava a nom del pare de Surana, un fet que és habitual en molt agents del cos, segons diverses fons consultades ja que la llei «permet tenir empreses a noms de familiars». Uns dies després que el policia obtingués el document, el seu contingut va ser publicat en un rotatiu del país, concretament el desembre passat.

Surana i el seu pare varen presentar una querella perquè en els papers hi figuraven dades personals i per la violació de secrets contra persones desconegudes, i subsidiàriament contra l'executiu per ser el responsable de custodiar la documentació. La investigació es va iniciar quan el pare de Surana va demanar una ampliació del registre d'activitat. Va ser aquest fet el que va motivar l'enquesta de la Policia encarregada per l'aleshores director, Joan Ramon Peralba.

A banda de les filtracions, un altre element que sorprèn a alguns agents és que la direcció policial presumptament estaria al corrent sobre les circumstàncies de l'assumpte i no ha obert cap expedient disciplinari com s'ha fet en algunes altres ocasions.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT