PUBLICITAT

L'AIVA partidària de continuar amb els ajuts al sector de l'automòbil

  • El bon nivell de vendes pot fer esgotar el pla actual abans que acabi l'any
JOSEP ROMERO
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Grup de turismes exposats per a la seva venda en una concessionària del país Foto: ÀLEX LARA

les expectatives del Pla Engega per renovar el parc automobilístic s'estan complint amb escreix, segons va explicar ahir la presidenta de l'Associació d'Importadors de Vehicles (AIVA), Maite Mas, que es va mostrar partidària de donar continuïtat a aquests tipus d'iniciatives públiques. Per a Mas l'increment del nombre de vendes en els darrers mesos s'ha vist «molt influenciat per les ajudes atorgades pel Govern».

OPTIMISME DEL SECTOR/El ritme actual de vendes fan pensar que «abans de finals d'any l'Engega s'acabarà esgotant». En aquest sentit creu que el Govern hauria de seguir apostant per les ajudes per a l'adquisició de turismes, furgonetes i motos, que no siguin d'alta gama.

El programa d'incentius proposat ha suposat donar força oxigen a un sector de l'automòbil que ha patit en els darrers mesos la cruesa de la crisi, per la qual cosa «ho valorem de forma molt positiva», va concloure. El Pla Engega es va posar en marxa el març passat. Fins a finals del mes de juliol els ajuts concedits ascendien a 461.150 euros, el que representa que en poc més de quatre mesos des del seu llançament l'estat de compliment del pla és del 65%. El percentatge és de 304 vehicles adquirits el que representa una mitjana mensual de 76 de venuts.

LES AJUDES/L'Engega proposa 3.000 euros d'ajuda per al canvi de vehicle de quatre rodes, sempre i quan el nou compleixi amb uns requisits d'eficiència. De la quantitat total de l'ajuda 2.000 euros són per a la compra d'un de nou i 1.000 euros més per al desballestament del vehicle substituït. Es poden acollir al programa els particulars, nacionals i residents, les societats de dret andorrà i les entitats sense ànim de lucre establertes a Andorra.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT