PUBLICITAT

Andorra, un dels millors països del món per expatriar grans fortunes

  • El nivell impositiu és un dels més baixos del món, per a un país desenvolupat
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Foto: EL PERIÒDIC

La consultora Bradley Hackford especialitzada en l'expatriació fiscal i física dels seus clients, situa Andorra en el segon lloc dels 10 països del món que considera més atractius per instal·lar-se i pagar menys impostos. Les Bahames són la primera destinació que recomana, seguida per Andorra, Mònaco, Bulgària i Panamà. La classificació publicada aquest estiu s'estableix sobre la base de cinc criteris, el nivell de pressió fiscal sobre les persones físiques que resideixen al país, la qualitat de vida, la seguretat jurídica i física, la qualitat del programa d'inversió econòmica desenvolupat pel Govern local per afavorir la inversió dels nous residents i l'agilitat en el tractament dels dossiers; la situació geogràfica, l'accessibilitat i els centres d'interès.

Bradley Hackford destaca que l'exili fiscal a Andorra permet gaudir d'un nivell impositiu variable que va del 0% al 10%. I destaca que és un dels més baixos del món tractant-se d'un país desenvolupat. També insisteix que actualment les persones que resideixen a Andorra sense treballar-hi són sotmeses a un nivell d'imposició del 0%, però alhora adverteix que l'impost sobre la renda pot anar fins al 10%.

Altre avantatge per a l'expatriació és que no existeixen impostos de successió ni impostos sobre la fortuna. La consultora es felicita de la vida plàcida i l'entorn segur que proporciona el Principat. I anuncia que s'ofereixen diferents oportunitats en el sector immobiliari, sobretot per a les persones que volen rendibilitzar la inversió obligatòria de 350 000 euros –en realitat són 400.000.

Bradley Hackford també es felicita de que el sistema bancari estigui «cobert pel secret bancari que està garantit per la Constitució». I argumenta que les societats registrades a Andorra també paguen impostos que van del 0% al 10% com a màxim.

A més, matisa que el nivell d'imposició és del 0% com a màxim per a les societats holding que tenen societats a l'estranger. I precisa que els dividends traslladats al holding andorrà no són gravats. Altres tipus impositius que destaca són el tipus del 2 % per a les societats amb vocació internacional que només tenen activitat a l'estranger, i el 10% per a les societats locals que desenvolupen una activitat local, ja sigui de serveis o d'altres formes clàssiques d'activitat.

Per últim, afegeix que l'Impost general indirecte, o l'impost sobre el valor afegit és del 4,5%.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT