PUBLICITAT

Espot 'ven' Arcalís assegurant que s'autofinançarà en dos o tres anys

  • La nova direcció no es planteja acomiadaments i es marca com a objectiu pujar 4 euros la despesa per esquiador
CLARA GARNICA
ORDINO

Periodic
Ajona, Serra i Espot formalitzen el relleu a la cúpula directiva de Secnoa amb una encaixada de mans, ahir a Ordino Foto: TONY LARA

L'estació d'Ordino-Arcalís segueix en venda. Malgrat la nova etapa que tot just ahir va iniciar l'estació, amb el nomenament de Xabier Ajona com a nou director, l'objectiu segueix sent l'entrada d'inversors privats. El cònsol d'Ordino, Ventura Espot, es va mostrar convençut que l'interès es manté i fins i tot augmentarà a dos-tres anys vista, moment en què els actuals responsables d'Arcalís calculen que l'estació podrà autofinançar-se. És a dir, deixarà de tenir pèrdues milionàries al tancament de cada temporada.

«Si es fan les coses ben fetes», va assegurar Espot, «arribarà el moment que la gent s'interessarà. En dos-tres temporades tindrem la possibilitat de trobar una parella, i això ho diuen els propis inversors». En d'altres paraules, el Comú confia que l'estació deixarà de ser deficitària, però també hi confien els possibles privats interessats.

Qui també està plenament confiat de l'autofinançament d'Arcalís és Ajona: «Si no, no estaria aquí», va assegurar. El nou director, que relleva al destituït Jean Claude Montané, va anunciar «alguns canvis a l'estació» tot i que sense voler concretar-los massa. Els que sí va esmentar són la necessitat de millorar la comunicació de l'estació a l'exterior i els serveis oferts a peu de pistes. Pel que fa al dimensionament de la plantilla actual, en principi no es plantegen acomiadaments (així ho va comunicar el propi Ajona en una reunió mantinguda ahir mateix amb la plantilla), tot i que sí que s'estudiaran reajustaments salarials.

En relació a la imatge d'Arcalís, el nou director sí que va ser taxatiu amb que cal millorar-la i posicionar-se com una estació «amb un nivell geogràfic únic al Pirineu», també tenint en compte «la qualitat i la quantitat» de la neu. Una oferta, en resum, «que no pot oferir ningú més» i que fins ara no s'ha potenciat correctament ni de manera clara. Ajona va afegir que bona part dels clients que venen a Vallnord «no tenen clar què és Arcalís, i entre decidir-se pel que està clar i pel que no, la gent es decanta per allò conegut», va afegir de manera clara, sense la necessitat d'haver de posar noms i cognoms als beneficiats.

Per portar més esquiadors i que els que vinguin «no es replantegin canviar de destí», també cal millorar l'oferta de serveis. Ajona té entre cella i cella sobretot el tema de l'escola d'esquí, ara poc valorada. Una millora d'aquesta i una bona oferta de restauració han de permetre assolir l'objectiu d'apujar almenys quatre euros la despesa per esquiador. En l'actualitat aquesta despesa està força per sota de la mitjana de les estacions veïnes.

En qualsevol cas, l'augment no té perquè estar relacionat amb un increment del forfet. En aquest sentit hi ha pendent una reunió amb el director d'Emap (Pal-Arinsal), Josep Marticella, i amb el de Vallnord, Martí Rafel, per concretar l'estratègia conjunta de preus.

Finalment, Ajona també va parlar dels esdeveniments. Aposta per seguir la línia actual (amb el Free Ride World Tour, per exemple) i també per «vestir-los més», és a dir, millorar tot el seu embolcall pensant també en l'economia de tota la parròquia.

ORIOL SERRA, LA MÀ DRETA D'AJONA / En aquesta nova aventura al capdavant de Secnoa, Ajona no està sol. L'acompanyarà Oriol Serra, que assumirà les tasques de director de qualitat. «Ell ens farà replantejar-nos si el que estem fent està fet de la millor manera possible». Serra és enginyer de camins amb experiència laboral a estacions d'esquí, també de dins del país. Pel que fa al passat d'Ajona, nascut a Navarra, va treballar per Soldeu-El Tarter i també per Grandvalira fent tasques de màrqueting. Des del 2006 que és director gerent de l'estació de Chapelco Ski Resort a Argentina, càrrec que deixarà quan acabi l'agost per incorporar-se a Secnoa.

Assessors al consell d'administració / El primer pas del nou rumb d'Arcalís ha estat el relleu de Montanté (ahir Espot va reiterar que la situació actual de pèrdues de l'estació «no és culpa d'ell»). El darrer serà l'entrada d'inversors privats per regenerar les instal·lacions. I entremig, «la despolitització del consell d'administració», va explicar Espot, per donar entrada «a assessors del món de la neu». En aquest sentit, l'actual consell ja ha donat el vistiplau a incorporar-hi aquest mateix setembre assessors provinents del sector privat. Tot aquest procés, i la fi de les pèrdues milionàries, han de permetre assolir aquesta desitjada venda d'Arcalís a inversors, siguin de dins o de fora del país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT