PUBLICITAT

L'agressor del taxista s'entrega, penedit

  • El pare va acompanyar-lo en el viatge de retorn, de Portugal a Andorra, per no deixar-lo sol
  • La mare molt preocupada, explica que sempre va estar en contacte amb les autoritats
G. GURDÓ. / C. GARNICA.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El dispositiu policial que es va desplegar després dels fets, la setmana passada, per buscar el noi que va fugir a Portugal Foto: tony lara

El presumpte agressor del taxista apunyalat la setmana passada prop de Sispony, es va lliurar ahir a les quatre de la matinada a la Policia andorrana, que ja estava avisada de l'arribada del noi per la pròpia família, sobretot la mare. El noi va fer 16 hores de viatge acompanyat pel seu pare que no el va voler deixar sol perquè com va explicar la seva mare, «és molt dur dir al teu fill que has de tornar i has d'anar a la presó pel que has fet». I va afegir que «no obstant això, va ser ell qui va prendre la decisió, perquè tot i que nosaltres li vam aconsellar de fer-ho –perquè no es pot passar la vida fugint–, ja té 19 anys i la decisió havia de ser seva». Finalment, el noi va decidir tornar i pel que va parlar amb la família abans d'emprendre el viatge va argumentar que volia «tornar a Andorra perquè és allà on he viscut sempre i on he obrat malament i tinc un deute que he de pagar», va repetir la seva mare. No obstant això, la família va quedar apartada del presumpte autor d'un delicte o delictes que el Batlle haurà de qualificar en els propers dies segons va avançar l'advocat defensor del noi, Marc Maestre. Queda clar, però, que hi va haver agressió amb arma blanca i segurament també, no assistència a persona en perill i ús indegut o furt del vehicle que conduïa el taxista que es va despertar a l'hospital amb dues ferides, una al coll i l'altre a l'esquena, i que la setmana que ve, rebrà l'alta mèdica. Tot i la gravetat dels fets, ni l'agressor ni l'agredit van prendre més mal, potser perquè contràriament al que s'ha especulat, «el meu fill és rebel, com molts joves que els costa superar l'adolescència i fer-se adults, però no és un noi violent, i tot i que no conec tots el seus amics, els que l'acompanyen sempre, també em semblen bons nois» va defensar la mare. I va afegir que «no hem deixat de preguntar per l'estat de salut del taxista que va agredir i que ja està molt millor, gràcies a Déu».

detenció anunciada / La mare també es va mostrar agraïda amb la Policia andorrana que «s'ha portat molt bé», i va explicar que «sempre hi hem estat en contacte i en nom del meu fill, la vam avisar de què tornava de Portugal, precisant l'hora d'arribada de l'autobús a Andorra». Reiterant que «tota aquesta situació és molt dura per a tots nosaltres», va lamentar que «alguns mitjans ja han jutjat el meu fill abans de que ho faci la Justícia». I va reconèixer que «no coneix el detall dels fets perquè no he pogut encara parlar amb ell de tot el que va fer i va passar». També va explicar que «el meu noi va patir un accident molt greu a la mà dreta, va perdre els dits i va ser sotmès a dues intervencions quirúrgiques molt importants, perquè la primera no va anar bé», i va afegir que «tot això el va afectar molt, perquè va perdre mobilitat i força a la mà que li va quedar completament desfeta». La versió dels fets per part del noi encara no ha transcendit i probablement no transcendeixi fins el dia del judici.

els fets / El passat divendres, 1 d'agost, el jove va agredir amb arma blanca un taxista i es va donar a la fuga. Els fets van passar a la Massana, pels volts de dos quarts de tres de la tarda. El jove havia demanat un taxi per anar als Cortals de Sispony. Va ser aleshores quan, per causes que s'estan investigant (una de les línies és la d'una discussió per la negativa del taxista de portar-lo més lluny), que el jove el va apunyalar amb un ganivet, al coll. El ferit va poder sortir del cotxe i es va barallar amb el noi que li va tornar a propiciar un cop de ganivet, a l'esquena. No obstant això, el ferit va escapar i es va refugiar en una casa prop del lloc dels fets. Allà va explicar el que li havia passat i va trucar la Policia. Per la seva banda, el noi se'n va endur el cotxe –per arribar on volia anar?– i s'hi va estavellar, després es va donar a la fuga i va marxar a Portugal, lloc del qual ha tornat per assumir la seva responsabilitat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT