PUBLICITAT

El debut a casa s'avança

  • El readmès Bilbao jugarà contra els equips que tenien descans i el primer rival serà el MoraBanc l'11-O
R. MORA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
L'estat actual del Poliesportiu d'Andorra, a l'espera que comencin les obres de remodelació Foto: TONY LARA

La idea inicial de l'ACB, en cas que el Bilbao Basket hagués de ser readmès com a club de la màxima categoria espanyola, era la de repetir el sorteig del calendari que s'havia fet ja el 5 d'agost passat. Però a la pràctica, i com deien els rumors que havien sortit a la llum en els darrers dies, no ha estat així. Com hi havia 13 equips en competició en cada jornada descansava un i ara que el número és parell, el conjunt basc s'enfrontarà contra els equips que no tenien partit en cada jornada.

Així doncs, el debut a casa del BC MoraBanc Andorra s'avança. No serà el 18 o 19 d'octubre contra el Laboral Kutxa Baskonia, sinó la setmana prèvia de l'11 i 12 del mateix mes contra el Bilbao, corresponent a una segona jornada en la qual –expulsat per l'ACB en no estar a l'ordre del dia en els pagaments però readmès pel Tribunal de Arbitraje Esportiu– tocava descans.

La situació no acaba d'agradar al Principat, ja que aquest detall obliga a que les obres del Poliesportiu estiguin acabades una setmana abans de la prevista. Si no fos així la solució fàcil seria emigrar a Lleida –Nou Barris– però el club no concep jugar fora d'Andorra el primer partit en el retorn a l'ACB i sosté que el pavelló de Govern estarà a punt. «La previsió s'avança i ara ens haurem de posar d'acord i treballar conjuntament al màxim per poder complir els terminis i que tot estigui a punt el dia que toca».

A partir del dimarts vinent, que s'acaba el termini del concurs per determinar quina empresa s'encarregarà de les obres de remodelació del projecte elaborat per l'arquitecte Josep Adserà, començaran les tasques i s'estima que estiguin acabades en set setmanes. La previsió del Govern ja era bona, ja que si tot va bé estaran acabades ja per al 4 d'octubre que comença la Lliga. No dues, com hauria agradat , però hi ha una setmana de marge.

De tota manera el MoraBanc Andorra, segons Solana, havia intentat «mantenir la data del debut a casa per al 18 d'octubre» i per això va sol·licitat al Bilbao Basket «la possibilitat de jugar l'11 d'octubre al Palacio de los Deportes» i el 31 de gener, quan es tornin a retrobar en la segona volta, al Poliesportiu. «El problema és que el conjunt que dirigeix Sito Alonso hauria de jugar les tres primeres jornades de la primera volta a casa i els tres de la segona a domicili i per això s'ha negat», va manifestar el director general.

QUINO COLOM DE RIVAL / Les casualitats del bàsquet poden fer que Quino Colom també visqui l'estrena al Poliesportiu en el retorn a l'ACB, però com a visitant. Perquè segons apunten els mitjans de comunicació del País Basc el base de l'Estudiantes està molt a prop de signar pel Bilbao Basket i de fet, ahir ja voltaven diverses notícies a internet donant per fet que ja ha fitxat. Com Sada fa un parell de dies quan encara no estava confirmat.

Qui sí s'ha compromès ja de manera oficial amb l'Estudiantes és Nacho Martín, primer objectiu de Francesc Solana i Peñarroya per al joc interior. Tot i així el club tricolor maneja altres opcions que poden caure en qualsevol moment. El mercat de fitxatges segueix bullint. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT