PUBLICITAT

Els diferents models de país per a Andorra a debat a l'UCE

  • La jornada abordarà diferents temes socials, econòmics i tecnològics
JOSEP ROMERO
ENCAMP

Periodic
El director de FEDA, Albert Moles, i la presidenta de la SAC, Àngels Mach, durant la presentació de la Diada andorrana, ahir Foto: TONY LARA

Reflexionar sobre els diferents models de país des de diversos vessants especialment socials, econòmics i tecnològics és l'objectiu que es busca amb l'edició d'aquest any de la 27a Diada andorrana que tindrà lloc el proper dissabte 23 d'agost dins del marc de la Universitat Catalana d'estiu (UCE) de Prada de Conflent que es desenvoluparà entre els dies 17 al 24 d'aquest mes. La jornada està organitzada un any més per la Societat Andorrana de Ciències i patrocinada pel Ministeri de Cultura i Forces Elèctriques d'Andorra, FEDA.

La presidenta de la SAC, Àngels Mach, va indicar que la jornada permet fer pedagogia i explicar el país a fora, però que té com a objectiu principal suscitar debat sobre qüestions que interessen a la societat. Així, en aquesta ocasió s'ha triat la temàtica dels nous models de país perquè «tot canvia molt ràpid i no es pot anar sobre la marxa».

PONÈNCIES/En total són 21 les ponències previstes, des de les més institucionals, en les que estaran representades les ministres de Salut i Benestar, Cristina Rodríguez i d'Educació i Joventut, Roser Suñé; les empreses parapúbliques, Andorra Telecom i FEDA fins aquelles que tractaran la problemàtica dels joves,la gent gran,l'articulació transfronterera, la sostenibilitat o la solidaritat.

També s'abordaran els nous models literaris, el projecte Andorra Regenera, les llibertats dels ciutadans, el model turístic, els esports de muntanya o l'esquí, entre d'altres.

Entre els ponents cal destacar la presència de l'empresària Maria Reig, de l'advocat Manel Pujadas, del director d'Ensisa, Conrad Blanch o del gerent d'Andorra Turisme, Betim Budzaku.

UCE/Entre les activitats de la Universitat Catalana d'estiu és previst que es desenvolupi la primera trobada de municipis catalans, en la que participarà la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, entre d'altres.

LLIBRE/Mach va donar a conèixer ahir la nova edició de la jornada andorrana a la UCE durant la presentació del llibre que recull les darreres dues edicions. El volum, que agrupa totes les ponències sobre Andorra i l'obertura econòmica del 2012 i les de la nacionalitat andorrana del 2013, ha estat editat gràcies al suport del Consell General, el Govern i FEDA. A més, en aquesta ocasió s'ha canviat la portada posant-hi una imatge del Canigó i s'ha imprès amb un nou format i amb paper d'una més gran qualitat.

Per la seva part, el director general de FEDA, Albert Moles va definir aquest treball com «el testimoni dels canvis que viu el país». Al mateix temps va agraït la feina que fa la SAC constantment i el fet que «ens permetin col·laborar amb l'elaboració de ponències» dins de la jornada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT