PUBLICITAT

Engolasters guanya un nou espai d'oci i n'aspira a més

  • Encamp farà un camí de vianants i bicicletes que donarà la volta al llac
CLARA GARNICA
ENCAMP

Periodic
Gent gaudint del bon temps ahir al llac d'Engolasters, amb els nous jocs d'aigua en primer pla. Foto: TONY LARA

Mica en mica, el llac d'Engolasters es converteix en un dels principals atractius turístics del país. Tal i com va voler destacar ahir el president del Consell d'Administració de FEDA, Jordi Cinca, es tracta possiblement de la zona de natura i oci d'Andorra més accessible, i que per tant cal seguir potenciant. La inauguració, ahir, de la nova zona d'aigua a tocar del llac n'és un bon exemple. Però el Comú d'Encamp, amb la complicitat de la pròpia FEDA i del Govern, vol anar més enllà. Vol allargar el camí de les Pardines, espai ideal per als vianants, corredors i ciclistes, fins al llac, i vol que aquest li doni tota la volta, de manera que es pugui aconseguir un circuit adaptat de vuit quilòmetres.

No hi ha data encara per tirar endavant aquest projecte (tampoc té pressupost), però almenys ja compta amb el vistiplau de la parapública, que és la propietària dels terrenys. «En funció de com evolucionin les arques comunals», va plantejar el cònsol menor encampadà, Jordi Torres, afegint que serà justet que es pugui fer durant aquest mandat. Però la idea sedueix, i molt. El propi Cinca, (que explicava durant la inauguració que és corredor aficionat), va manifestar que l'arranjament de tots els voltants del llac seria «una fantàstica idea» i «un autèntic luxe».

Pel que fa a l'accés rodat (ara es pot arribar des d'Escaldes fins al restaurant i fins aquesta zona de jocs recent inaugurada), encara no s'ha analitzat si s'hauria de tancar, va manifestar Torres.

Central de feda en miniatura / Centrant-nos ara en l'espai de jocs d'aigua, ha tingut un cost de 110.000 euros que han finançat Encamp i FEDA a mitges. Consisteix en diverses atraccions pensades sobretot per als més menuts com bombes d'aigua, molins i fustes que s'obren com si fossin comportes. La idea és «emular l'estació central de FEDA», va manifestar el president de la parapública, Albert Moles, i a la vegada educar als més menuts amb «quatre principis físics senzills». En qualsevol cas, «el més important no són els jocs, sinó l'espai, que s'ha posat en valor i s'ha fet més maco», va afegir.

Ahir ja hi havia molts infants descobrint el nou espai. A banda de les atraccions, també s'ha arranjat la baixada fins al llac, de manera que ara s'hi pot arribar de manera més senzilla gràcies a uns esglaons.

Aquesta és, amb tot, la primera pedra de l'objectiu del Comú d'Encamp de potenciar la zona. Des de la corporació tenen clar «que agrada al turista» i que necessita més millores. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT