PUBLICITAT

El Pallars Sobirà farà recollida selectiva porta a porta

  • La seva implantació suposarà un cost d'1,3 milions d'euros
EL PERIÒDIC
SORT

Periodic
Imatge de diferents contenidors amb recollida selectiva. Foto: ACN

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà posarà en marxa a la primavera del 2015 la recollida selectiva porta a porta. Aquesta mesura s'aplicarà als fons de les valls, a Espot i a la Vall d'Àssua, fet que suposarà arribar al 85% de la població total. Llàtzer Sibís, president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, va dir que té el mateix cost que la recollida en contenidors, és més eficient i sostenible ambientalment. La seva implantació suposarà un cost aproximat d'1,3 milions d'euros. Aquest sistema de reciclatge consisteix a lliurar els residus al servei municipal de recollida davant de la porta de casa, en uns dies i hores determinats per a cada fracció, va informar l'ACN.

PLANTA DE TRACTAMENT/Gairebé la meitat del pressupost es destinarà a la construcció d'una planta de tractament per la fracció orgànica (500.000 euros). Aquest canvi en la recollida d'escombraries també suposarà haver de comprar nous vehicles (400.000 euros). El 50% del pressupost ve finançat per ajuts externs (programa europeu ENPI Conca Mediterrània i Agència Catalana de Residus bàsicament) i el 50% restant es finançarà amb fons propis.

A l'entrada i la sortida de la comarca s'habilitarà àrees d'emergència per dipositar els residus. La recollida selectiva farà que la matèria orgànica es processi dins la mateixa comarca i posteriorment se li doni sortida amb compost per la ramaderia o la jardineria. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT