PUBLICITAT

Primeres reaccions a les crítiques de López per l'actuació del Govern en el 'cas Pujol'

  • Ferrer considera que la postura del PS és campanya electoral
IMAR MARTÍNEZ
ESCALDES / PRADA DE CONFLENT

Rosa Ferrer va respondre ahir a les crítiques del primer secretari del Partit Socialdemòcrata, Pere López, a la «falta de transparència» del Govern pel cas Pujol. Ferrer, durant l'acte de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), va acusar a López de fer «política pura i dura» amb el seu discurs i va afegir que «Andorra està fent el que ha de fer, que és complir amb la legalitat i fer el seu treball».

Continua l'estira-i-arronsa entre Ferrer, de la Coalició d'Independents per Andorra la Vella (Cd'i), i el seu expartit, i l'idil·li de la cònsol amb DA. La defensa de Ferrer en favor del Govern s'afegeix a les crítiques que va fer a principi de setmana al PS, quan va assegurar que no es pot tenir la mateixa relació «amb algú que intenta ser constructiu i positiu (referint-se al PS), que amb algú que es limita a escoltar i a criticar, però sense fer aportacions». Mentre Ferrer defensa la postura de silenci del Govern, DA segueix sense pronunciar-se obertament sobre el cas Pujol i sobre l'actitud del partit vers el conflicte.

Política ‘pura i dura' / Ferrer va referir-se a les declaracions de López sobre la reunió que el cap de Govern, Toni Martí, va tenir amb representats de la banca andorrana. El primer secretari del PS va mostrar «preocupació» per la possibilitat que Martí obtingués informació dels comptes de la família Pujol Ferrusola. Ferrer va considerar que les declaracions de López són un moviment polític per la proximitat de les eleccions: «És política pura i dura i no se sosté, perquè si hi ha una comissió rogatòria i convenis internacionals, s'han de complir els terminis legals que hi ha i Andorra els està complint». Així recollia també les declaracions el diari El País, on destacaven l'acusació de Ferrer al PS.

Sobre el nom d'Andorra / Ferrer també va negar el fet que el nom d'Andorra estigui en perill pel cas, com va afirmar López. Ferrer va considerar que «no afectarà» ja que considera que el Principat «està fent esforços» i va afegir que «s'estan fent els passos necessaris per donar seguretat jurídica i homogeneïtzar-nos a nivell internacional». A més, Ferrer va afegir que «a Andorra som molt estrictes amb la legalitat» i va recordar que hi ha un intercanvi d'informació en el marc d'investigació fiscal a través d'una comissió rogatòria internacional». Amb aquestes declaracions ferrer va mostrar el seu recolzament a DA i va acusar al PS de fer servir el cas Pujol per fer campanya electoral.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT