PUBLICITAT

L'Estadi Nacional aprova

  • La FIFA autoritza que Andorra pugui estrenar ?casa' nova en el debut al Preeuropeu contra Gal·les
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Santos, Martí i Vilasetrú caminen per la gespa de l'Estadi Nacional, ahir després de rebre el sí del laboratori Foto: TONY LARA

Ahir a la tarda, a dos dies hàbils del partit entre Andorra i Gal·les, la FIFA va autoritzar l'estrena de l'Estadi Nacional. Una gran notícia que arriba pràcticament sobre la botzina i que permet a la tricolor estrenar la seva nova casa en el primer partit classificatori per a l'Eurocopa de França 2016, a més d'acabar amb l'etern debat de si calia tenir una infraestructura com aquesta. Ja la tenim i el cap de Govern, Toni Martí, es va encarregar de deixar-ho clar fent cap a les 18.30 hores una mena de xut de l'honor amb una pilota de futbol i un oval. L'Estadi Nacional té capacitat per a 3.306 espectadors i està catalogada amb dues estrelles; suficient per acollir partits internacionals.

La por que es va generar el dijous passat quan els tècnics del laboratori de Gant [subcontractat per la FIFA] va considerar que la gespa no estava apta per jugar es va superar ahir «sense cap problema», segons va detallar el secretari d'Esports d'Estat, Jordi Cerqueda. El test a superar es desglossava en vuit proves i comprenia detalls com el rebot de la pilota, l'impacte amb pes, la fortalesa contra l'estripament, el de fregament de la superfície o el relliscament de la pilota en la superfície, prova aquesta última que no es va superar. 7 de 8. Suspès. Avui de nou s'havien de passar totes.

LA FAF EL VOL MÉS LENT / Consisteix en fer lliscar la pilota per un tobogan i que en arribar al terra rodi entre quatre i vint metres. Dijous es va superar el màxim permès; ahir es va fer el test en sis zones diferents del terreny de joc i estava dins dels paràmetres exigits. «Ens van demanar trepitjar, pentinar, regar i jugar. Així ho hem fet i avui [ahir per al lector] s'ha vist de seguida que tot estava bé. La FAF [Federació Andorrana de Futbol] considera que està encara massa ràpid per als seus interessos, perquè en els partits sempre som els dèbils de la pel·lícula, però el partit contra Gal·les es jugarà sense problemes, com estava previst», va celebrar Cerqueda.

LES ENTRADES, A LA VENDA DES D'AHIR / Una vegada els tècnics del laboratori de Bèlgica van donar llum verda, passades les dues de la tarda, la FAF va posar a la venda les entrades locals, cosa que no s'havia fet abans per precaució malgrat que per a l'afició de Gal·les ja fa temps que s'han enviat unes 1.500 entrades. El president, Víctor Santos, no va voler fer declaracions sobre cap tema i per tant es desconeix el ritme de vendes, tot i que segons el desig de Cerqueda: «Esperem almenys igualar el número d'espectadors del rival».

Falten des d'avui quatre dies per a la gran cita i tres per al dia dels entrenaments oficials –que en el cas de Gal·les serà en el mateix Estadi Nacional– però encara hi ha petits detalls per fer. Per exemple que arribi el mobiliari dels vestidors, fer neteja general, acabar de pintar les línies del terreny de joc i reubicar el marcador, que serà el mateix que feia servir el VPC quan jugava al Camp del Consell.

LA INAUGURACIÓ ES POSPOSA / I per acabar, quedarà pendent la inauguració, que es posposa a finals d'any perquè, tot i que la temporalitat restarà sentimentalisme, sigui conjunta entre futbol i rugbi. Com vol Govern.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT