PUBLICITAT

La pluja desllueix la V catalana però la voluntat es manté

  • Els organitzadors posposen la trobada fins dimarts vinent a la Plaça del Poble
IMAR MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els assistents a la V miren resignats com plou des del vestíbul del Centre de Congressos, ahir Foto: TONY LARA

La Diada Nacional de Catalunya d'aquest any és diferent a les darreres edicions. Hi ha dos motius que afegeixen encara més càrrega emocional als catalans per l'11 de Setembre. Per una part es compleixen els 300 anys de la caiguda de Barcelona durant la Guerra de Successió. Per l'altra, és una prova de foc de cara a la possible celebració de la consulta del 9 de novembre per expressar la voluntat del poble català.

La representació catalana a Andorra és molt gran, arribant gairebé als 14.000 residents. Per aquest motiu la Diada adquireix un protagonisme important. La plaça de Poble va tornar a ser ahir un punt de reunió pels catalans residents al Principat, aquest cop convocats per l'Assemblea Nacional Catalana d'Andorra, a una setmana per la V que dibuixaran els manifestants als carrers de Barcelona.

La forta pluja que va caure no va impedir a una setentena de persones reunir-se a la plaça a un quart de nou del vespre. Els dubtes i les inclemències climàtiques van portar als organitzadors a prendre una decisió i posposar l'acte fins el dimarts vinent. Tot i això, les samarretes amb estelades i les senyes van fer acte de presència i els qui es van reunir van decidir aprofitar la trobada per fer la V aixoplugats al vestíbul del Centre de Congressos.

L'antecedent / Superar la fita aconseguida l'any passat amb més de 600 assistents, convocats a través de les xarxes socials per la pàgina de Facebook de Catalans a Andorra, era un objectiu difícil d'assolir. Ningú s'espera l'èxit de l'any passat. La pluja, però, no va permetre fer un balanç i s'haurà d'esperar a la convocatòria del proper dimarts.

Tradicions catalanes / El moment més emotiu va arribar quan un grup nombrós de representants de la Colla Castellera d'Andorra, a títol personal, van decidir tirar endavant la iniciativa de fer un pilar de quatre. Van aprofitar quan la pluja començava a minvar per fer la pinya a la Plaça del Poble, just davant del Centre de Congressos. Tot i el temps, la gent que hi havia concentrada es va quedar per donar suport a una tradició que no podia faltar en un homenatge com el d'ahir. Dimarts vinent a les 20.00 hores es repetirà la trobada, a només dos dies de la Diada Nacional de Catalunya. Des de l'ANC d'Andorra s'ha organitzat un autobús per assistir a la manifestació de Barcelona, al tram 64 de la V reservat pels catalans que viuen a l'exterior, situat a Gran Via entre els carrers Girona i Bailèn.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT