PUBLICITAT

En contra de la gespa

  • Els jugadors de la selecció nacional opinen que al verd de l'Estadi Nacional «no es pot jugar»
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Ilde, (blau), Ferran Pol (gris) i Òscar (al fons, de vermell, en la que serà la samarreta contra Gal·les), ahir en la presentació de la nova equipació Foto: TONY LARA

Semblava una tarda plàcida a l'Estadi Nacional, amb la presentació de les dues equipacions, de nou Adidas, que durà la selecció nacional durant la pròxima fase de classificació. Amb Òscar Sonejee, Ilde Lima i Ferran Pol com a models i Koldo Álvarez com a pregoner, qui va admetre que omplir-lo amb els 3.306 espectadors que té de capacitat seria per a ell «una il·lusió enorme». Paraules correctes del seleccionador fins i tot preguntat sobre la gespa –«es va limitar a dir que quan es mulla és més ràpid»– i fins i tot desviant-se del tema indicant que «les dimensions [és més ample i llarg] no són les mateixes que al Comunal, on fèiem d'això una de les nostres armes; ens dificultarà més en la feina defensiva».

«DIMARTS ESTARÀ IGUAL DE MALAMENT» / Però una vegada els jugadors es van fer la foto oficial amb la nova vestimenta, es va destapar la caixa dels trons. La plantilla de la selecció de futbol està totalment en desacord amb el verd de l'Estadi Nacional. Fins i tot hi ha qui assegura que ni molt menys és d'última generació. Va agafar el primer torn de paraula Òscar: «Jugar aquí amb la nostra gent és el màxim per nosaltres. Un privilegi. Però la gespa no està encara per jugar», va apuntar el capità d'inici. Però qüestionat més a fons sobre aquest tema. no es va mossegar la llengua: «Ens han donat totes les eines necessàries per fer una instal·lació com Déu mana i dóna la sensació que no les hem aprofitat. És molt difícil practicar el futbol aquí. Avui i dimarts, quan juguem contra Gal·les. I patim per això, perquè si tant han trigat en passar els tests és que alguna cosa hi ha».

«QUAN CAMINES VAS COM FLOTANT» / Lima, com sempre, no es va callar la seva opinió. «Potser per al rugbi aquesta superfície és bona, però al futbol aquí no es pot jugar. Jo m'esperava una altra cosa, la veritat. La primera impressió és que això no millorarà gaire. Hem entrenat aquí aquests dies i no et trobes còmode jugant. Això ens preocupa i no entenc que la UEFA ens hagi ofert pagar-nos les despeses d'una gespa híbrida amb sistema de calefacció per sota, perquè podíem tenir un Estadi impressionant i no hem volgut. La gespa no és la idònia. Quan camines vas com flotant, el rebot quan la trepitges és massa i quan es tracta de la pilota, surt disparada. Jo he jugat a molts camps i això, com a mínim no és normal».

«EL BOT ÉS IMPREVISIBLE» / Cara de preocupació tenia també un dels porters, Ferran Pol. Ell o José Antonio estan preocupats perquè consideren que jugar en aquesta superfície requereix un temps per habituar-se: «Ens falta confiança perquè és una sensació nova. El bot és estrany, imprevisible, la pilota es dispara».

Amb tot, tots tres esperen amb impaciència l'estrena de la que serà la nova casa a partir d'ara. Amb el mateix desig que Koldo de què estigui «tota la grada» plena. Des d'ahir, la Federació Andorrana de Futbol ha posat les entrades a la venta, que es poden adquirir per telèfon (805 803) o via mail ([email protected]). El preu als gols és de 25 euros i a tribuna, 40. Unes xifres més que assequibles per viure l'estrena del nou Estadi Nacional i per comprovar si allò que diuen de la gespa es pot asseverar des de la grada.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT