PUBLICITAT

L'Estadi Nacional preveu el ple per al partit inaugural davant Gal·les

  • L'estrella visitant, Graeth Bale, també enceta l'estrany tacte de la gespa artificial
IVÁN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bale trepitja la gespa de l'Estadi Nacional i fa proves amb els peus Foto: ÀLEX LARA

El partit entre Andorra i Gal·les ho té tot a punt. D’una banda, s’inicia una nova fase de classificació que acaba amb l’Eurocopa de França 2016. De l’altra, l’Estadi Nacional acollirà el seu primer partit oficial. I com a convidat de luxe hi haurà tota una estrella mundial com és Gareth Bale. Ell, un home pel qual el Reial Madrid ha pagat un preu que equivaldria a gairebé 25 Estadis Nacionals, tastarà també com se les gasta la gespa que tan poc agrada, a partir de les 20.45 hores.
El verd ha estat el tema estrella de les rodes de premsa dels dos entrenadors. Fins i tot el tan reclamat Bale havia trepitjat, observat i comprovat qué té aquest verd que tanta crítica està causant. Però els entrenadors han tancat ràpid el debat: «És el mateix avantatge per als dos equips», va apuntar Koldo. «És el que hi ha i no li donarem més importància», va resignar-se el seu homòleg, Chris Coleman.

PUJOL I MARC GARCIA, BAIXES / El que està clar és que per a la tricolor, hi ha dos problemes de pes. Marc Garcia estava tocat i després de fer una última avaluació en l’entrenament vespertí d’ahir Koldo ha decidit no convocar-lo. Tampoc ha pogut fer entrar a la llista a Marc Pujol. Dues baixes de pes de dos jugadors que són titulars habituals. Tampoc hi seran Sebas –un altre amb problemes físics– ni Moisés, que ha de complir sanció. Amb tot, per a la selecció només hi ha una paraula que expliqui la prèvia d’aquest partit: «Il·lusionats». Per què? «Demà veurem el camp ple i sabrem què significa», va argumentar Koldo.
I és que la Federació Andorrana de Futbol (FAF), que el dimecres de la setmana passada va rebre l’autorització definitiva perquè el partit es jugués a l’Estadi Comunal, ja ha penjat el cartell de Sense entrades. Així que ja d’entrada s’espera un ple amb més de 3.000 localitats, de les quals 1.500 han estat per a Gal·les i l’altra meitat, per vendre i distribuir a Andorra.
Un que està a tres partits de ser centenari, Òscar Sonejee, va lamentar no haver disposat de «més temps per entrenar en la nova instal·lació i algun partit» per arribar més rodats al partit, però va avisar que l’adversari no s’acaba en Bale: «Tots són jugadors de Premier. La diferència entre els dos equips és enorme però intentarem fer-la el més petita possible». Paraules recolzades pel seleccionador, qui va recordar altres jugadors desequilibrants: «Ramsey, Allen, Williams.... Ens hem de preocupar per tots i no per un. Perquè Gal·les és una selecció que juga amb la intensitat britànica, futbol combinatiu al mig del camp i molt desequilibri en la banda».
Gal·les, de la seva banda, té clara quina és la missió a seguir: «Volem guanyar, jugar bé i donar espectacle. Però tenim clar que n’hi ha prou amb guanyar, no cal que sigui per golejada», va indicar Coleman. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT