PUBLICITAT

Andorra duu una delegació de 19 atletes a Amberes

  • Els Jocs Europeus d'estiu, la cita més important del curs, es disputaran del 13 al 20 de setembre
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Pere Casal (boca amunt) en un entrenament dels SOA de Judo Foto: TONY LARA

La Federació Andorrana d'Special Olympics Andorra, patrocinada per la Fundació Crèdit Andorrà, va iniciar ahir una aventura que apunta a Amberes (Bèlgica), on hi ha la cita més important de l'any en curs, com són els Jocs Europeus d'Estiu, que tindran lloc del 13 al 20 d'aquest mes de setembre.

La delegació andorrana estarà formada per 27 membres, de les quals 19 seran atletes. Dos d'elles, Jenifer Vilchez i Coraima Parrilla, competiran en diferents disciplines de natació; l'atletisme estarà representat al tartà per Nelson Gonçalves i Sergi Cuberes; en bàdminton hi haurà la presència d'Enric Adran i Domènec Calvet; Ruben Prior i Pere Casal estaran en la competició de judo; Jordi Tarifa i Francesc Xavier Sànchez en boccia –esport exclusivament paralímpic, similar a la petanca i destinada a esportistes amb discapacitats totals o parcials–; i bàsquet unificat amb l'equip format per Alberto Morales, David Ramón, Cristian da Sousa, Gerard Amat, Ruben López, Manel Escudero i Jose Rozas, a més dels unificats Joaquim Pujol i Arnau Cerdà.

La representació tricolor estarà encapçalada per Manuel Unzeta, cap de delegació; Elvira Nadal, adjunt al cap de delegació, i els entrenadors Leo Martínez (atletisme), Xavi Gómez (bàdminton), Alícia Aleix (natació), Toni Besolí (judo), Míriam Fernàndez (boccia) i Isaac Benchluch (bàsquet).

2.000 atletes de 58 països i ‘host town' / En total, es preveu la presència de 58 països, 2.000 atletes i 4.000 voluntaris, que participaran en 11 esports diferents. Curiosament, l'organització ofereix fins el dissabte una activitat coneguda com Host Town, durant la qual s'ha previst que les delegacions visitin diferents localitats de Bèlgica per fomentar la convivència dels atletes amb la gent del país, i el coneixement dels seus costums i forma de viure. I l'agenda proseguirà amb les competicions, que tindran lloc entre el 13 de setembre, dia de la inauguració, i el 20 de setembre, clausura.

La Fundació Crèdit Andorrà patrocina la Federació esportiva Special Olympics Andorra des del 2007, amb l'objectiu de fer possible la integració social dels atletes, així com l'organització i la seva participació en esdeveniments nacionals i internacionals d'aquestes característiques. Es tracta d'un recolzament a una iniciativa que té com a missió la integració de les persones amb algun tipus de discapacitat intel·lectual a la societat, en condicions d'igualtat amb la resta de ciutadans, a través de l'esport. Per a uns Campionats d'Europa d'estiu com són aquests, la superació personal es veurà reflectida en els resultats.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT