Koldo: «Ara estem tristos, l'hem tingut a tocar»

• El seleccionador andorrà, encantat perquè «estava ple de gom a gom»
IVÁN MOURE

Koldo Álvarez posa per a El Periòdic en una entrevista de fa uns mesos Foto: TONY LARA

Era d'esperar que el seleccionador nacional mostrés una doble cara per analitzar el partit d'ahir. Perquè els seus jugadors van jugar amb disciplina i sacrifici, però el seu premi es va esvair amb el gol de Bale al minut 81, qui va anar a celebrar el gol al córner, davant de la seva afició, que va acabar baixant a la gespa i envaint el camp durant uns tres minuts en un acte que no ha agradat gens a la UEFA i que es tractarà de corregir en els pròxims partits.

Amb tot, Koldo Álvarez va recordar al primer gol: «Ha sigut molt maco celebrar en el nou estadi un gol amb un ple de gom a gom». Un gol, el d'Ildefons Lima, que posava fi a una sequera de quatre anys i dos dies en partit oficial, des d'aquell 7 de setembre del 2010 en el qual Cristian Martínez va marcar per l'escaire en la derrota de la tricolor per 3-1 a Irlanda del Nord.

Des de llavors, res de res. D'aquí que Koldo assenyalés: «El gol ens fa ser més competitius de cara al futur i ens ajuda a creure més en la nostra feina», va ser la lectura del seleccionador, qui va afegir: «Ha estat un gust veure el camp com estava avui de ple però també estem tristos, perquè l'hem tingut a tocar [un resultat que no fos la derrota] i se'ns ha escapat». Aquí és on va reflectir la sensació agredolça.

Amb tot, el seleccionador va saber apreciar la feina de tots els jugadors i per això va indicar que el partit d'ahir en defensa, tàcticament i també en actitud, és el camí a seguir: «Tothom ha fet un esforç enorme i s'ha sacrificat pel grup». Aquesta és la tricolor que vol Koldo.