PUBLICITAT

Andorra estreny lligams turístics amb Portugal

  • Turisme vol augmentar la xifra actual de 48.000 visitants anuals
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Mesquita i Camp rubriquen l'acord, ahir a Lisboa Foto: SFG

El ministre de Turisme i Medi Ambient, Francesc Camp, va signar ahir a la tarda a Lisboa un Protocol en matèria de Turisme amb Portugal. L'acte de signatura va tenir lloc al ministeri d'Economia del país lusità i va comptar amb la participació del secretari d'Estat de Turisme de Portugal, Adolfo Mesquita, i del president de Turisme de Portugal, João Cotrim Figueiredo. L'objectiu d'aquest acord, va informar el Govern, és promoure la cooperació amb la intenció de desenvolupar un flux bilateral de turistes.

El text és fruit de les converses entre el ministeri d'Economia portuguès i el ministeri de Turisme i Medi Ambient andorrà. Aquest protocol se sumarà a altres ja signats en la mateixa matèria amb Ucraïna, Polònia, Brasil, República Txeca, Colòmbia i els Emirats Àrabs.

Camp va recordar que aquest acord també servirà a Andorra per conèixer les millors pràctiques dutes a terme per Portugal en el sector turístic en àmbits com la legislació turística, la formació professional o el seguiment dels mercats.

Altres accions especifiques contemplades al conveni són la realització de contactes directes a través dels actors implicats en el sector turístic (autoritats turístiques, agències de viatges, empreses, etc.); el foment de la participació mútua en exposicions internacionals, fires, conferències o seminaris que s'organitzin en els territoris respectius; el foment de les inversions en l'àmbit del turisme i el desenvolupament de la cooperació en totes les àrees d'activitats.

Camp també es va entrevistar amb diferents agents del sector de la touroperació, com és el cas de l'agència especialitzada Sportski, que està incrementant el nombre de turistes a Andorra, així com Viagens Abreu, un touroperador de llarga tradició al mercat portuguès i que va ser creat al 1840. L'objectiu d'aquestes trobades ha estat la recerca d'acords que permetin un increment futur del nombre de turistes portuguesos a Andorra. Actualment, 48.000 portuguesos visiten cada any el Principat.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT