PUBLICITAT

Rios titlla Martí de fer la vella política de fa 30 anys

  • El conseller del PS qüestiona l'optimisme econòmic de l'executiu
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Martí saluda Rios, durant una sessió recent al Consell General. Foto: TONY LARA

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, va acusar ahir al cap de Govern de fer «política de 30 anys enrera». Aquestes manifestacions les va fer a RNA després que Martí apostés pel coprincipat com a resposta a la proposta socialdemòcrata de referèndum un cop vista la postura del Vaticà contrària a la despenalització de l'avortament. Martí «fa la vella política» va dir Rios, «la de fa 30 anys», i va aprofitar per recordar que l'actual cap de Govern «ja no va estar d'acord amb la Constitució».

En una entrevista al programa de RNA Ara i Aquí, Rios es va preguntar «què li que queda al poble andorrà?»Una pregunta que ell mateix va respondre afirmant que només li queda «decidir». És a dir, decidir «si vol un coprincipat amb aquestes limitacions o avançar en determinats temes» que avui en dia el posicionament de l'Església representa un obstacle.

I per decidir, va manifestar solament hi ha dues vies: «o un referèndum o unes eleccions» en les quals els programes dels partits polítics especifiquin quin model institucional volen per Andorra. Per contra, el conseller general socialdemòcrata creu que «s'ha de consultar més el poble i se l'ha de fer participar més, no només un cop cada 4 anys».

INDICADORS Econòmics/D'altra banda, el president parlamentari del grup socialdemòcrata va rebatre l'optimisme expressat per Martí sobre les xifres econòmiques i va assegurar que si bé l'atur havia baixat, també ho havien fet els indicadors de la massa salarial. Uns ingressos que han disminuït, segons Rios des que Demòcrates per Andorra són al Govern, de 80 milions d'euros a 60 milions d'euros, així com el nombre d'assalariats en 6.600 persones menys i el salari mitjà en 200 euros menys. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT