PUBLICITAT

El síndic acusa SDP d'usar un llenguatge propi «del passat»

  • Mateu respon per Facebook a les crítiques de Bartumeu
JOAN RAMON BAIGES
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Discurs del síndic el dia de Meritxell Foto: TONY LARA

La reforma de la Justícia i la decisió del Constitucional de retornar la demanda de la Sindicatura contínua donant que parlar. El síndic general va replicar ahir les crítiques d'SDP, i ho va fer a través del seu compte a Facebook, on va recriminar a la formació de Jaume Bartumeu que utilitzi expressions con «plantofada» per referir-se a la decisió del TC, que ahir va emplaçar al Consell General «a presentar les al·legacions i aquelles que estimi oportunes una vegada se'ls hagi traslladat l'escrit de requeriment».

D'aquesta manera el Tribunal Constitucional va donar resposta a la petició de la Sindicatura en la qual li demanava publicar la Llei de la justícia sense l'article qüestionat pel copríncep francès mentre no fos resolt el requeriment d'inconstitucionalitat del Copríncep Francès, que el TC ja ha acceptat i que ha estat traslladat a la Sindicatura i al Ministeri Fiscal notificant-los l'obertura del període de 10 dies per presentar-hi les al·legacions.

Ja feia dies que Bartumeu havia criticat la forma i el fons de la forma d'actuar del síndic en aquest assumpte, i dijous Bartumeu va qualificar de «plantofada» la resposta del Constitucional «a una actuació improcedent del síndic».

Mateu va dubtar ahir d'SDP: «Oposició responsable i sense estridències»?, va preguntar a través de Facebook. El síndic general va titllar «el llenguatge de la ‘plantofada' com el llenguatge del passat».

suport del ministre / La síndicatura, en una actuació que va rebre l'aval del ministre de Justícia i Interior, intentava que el paquet de lleis que modifiquen la vigent Llei qualificada de la justícia pogués ser aprovat sense el polèmic article 48, que fa referència a la creació de la figura dels jutges i batlles suplents o de reforç. L'argument de la Sindicatura es basava en què molts dels preceptes d'aquesta llei tenen una estreta relació amb les altres dues llei de la Justícia, la de Llei de modificació de la Llei transitòria de procediments judicials i la de la Llei qualificada de modificació del Codi de procediment penal

Per la seva banda la subsíndica, Mònica Bonell, va defensar ahir l'actuació de la Sindicatura. Bonell va afirmar que ho van fer «responsablement» perquè publicar dues de les lleis de l'àmbit judicial i deixar-ne una aturada podria comportar «incoherències en l'aplicació». La intenció de la Sindicatura era que el Constitucional pogués valorar la seva demanda en la reunió del 9 de setembre i aquest els ha emplaçat a presentar les al·legacions pertinents en un termini de 10 dies. «Enteníem que el greuge mereixia que féssim aquesta actuació», va assegurar. Després de la resposta del TC han començat a treballar en les al·legacions sobretot per intentar que el qüestionament de l'article 48 no impedeixi la publicació de la llei, però «segur que entrarem més en el fons», va assenyalar Bonell a l'ANA. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT