Sanza i Garcia, de nou

• 630 participants omplen un any més els carrers de la Massana en la 5a edició de la cursa d'AnyósPark
ANYÓS

Marcos Sanza, amb Toni Bernadó just al darrere, ahir en la sortida de la 5a Cursa Popular AnyósPark a la Massana Foto: TONY LARA

Són cinc edicions i la Cursa Popular d'AnyósPark ja ha deixat clar que està consolidada i que és capaç d'aplegar als registres d'altres carreres que es fan al Principat. Ahir es va disputar aquesta cita amb 630 inscrits, segons l'organització, sumant això sí totes les distàncies (10km i 4km). En la carrera reina es van imposar, un any més, Marcos Sanza en categoria masculina i Sara Garcia en la femenina, amb 32min 30s i 42min 26s, respectivament.

No és una carrera plana, i tampoc es pot dir que sigui fàcil, perquè tot i que el desnivell no és exagerat, la veritat és que si bé la primera pujada direcció Ordino es pot fer amb ganes, quan arriba la segona camí d'Arinsal, les alarmes en els corredors es veuen en els rostres, alguns de patiment seriós davant d'uns 10km que al final sempre es fan llargs. A qui no sembla que li costi gaire és als dos protagonistes de cada any, Marcos Sanza i Sara Garcia, que novament es van imposar en aquesta prova que organitza AnyósPark. Els cronos dels dos, força bons, amb 32min 30s ell i 42min 26s ella. I al darrere, qualitat: en homes van completar el podi Toni Bernadó, que està recuperant les sensacions després de temps amb problemes físics i va ser segon, i Alan Manchado en la tercera posició. En dones van acompanyar a la valenciana Garcai les corredores Ester Reguant, segona, i Vilja Larme-Porter, tercera.

L'ambient abans, durant i després de la cursa va mantenir el caire habitual entre competitiu, popular i familiar. Van ser nombroses les famílies que s'hi van apuntar a córrer amb cotxets de nens, tant els 4km com també els 10km, i la canalla també va participar en la cursa curta. En la distància de 4km es va imposar en noies Andrea Sinfreu amb 15min 23s, seguida per Dayane Huerta en segona posició, i Mara Ambar Mirallas tancant el podi. En nois, el més ràpid va ser Nahuel Carabaña amb 13min 29s, acompanyat per David Piñol i Josep Reig, segon i tercer, respectivament. La cursa tenia un caràcter solidari que es va complir, segons l'organització, amb «un volum important d'aliments no peribles» per al Banc d'Aliments de Càritas Andorrana, segons els organitzadors, que van destacar que «el 90%» dels participants va aportar menjar per a la causa. Així mateix, els diners recaptats per la cursa infantil i la subhasta posterior de material esportiu, tot i que sense quantificar la xifra, van ser destinats a Creu Roja Andorrana. El pròxim diumenge l'atletisme popular té un altra cita, amb el 10km del CAVA.