PUBLICITAT

La cancel·lació de l'assegurança al Comú d'E-E ja és a la Batllia

  • El Batlle admet la demanda dels treballadors, que al·leguen que és una relació contractual adquirida
CLARA GARNICA
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Membres de l'Ustcee, entre ells Sánchez, durant una assemblea de l'any passat. Foto: ÀLEX LARA

La Unió Sindical de Treballadors del Comú d'Escaldes-Engordany (Ustcee), va presentar a la primavera una demanda a la seva corporació per reclamar que rectifiqués en la seva decisió d'eliminar-los l'assegurança complementària. Però aquesta va respondre negativament el mes de juny. El següent pas va ser anar al Govern a presentar un recurs d'alçada en aquest sentit, però van rebre com a resposta un silenci administratiu. Per aquest motiu, van portar la situació a la Batllia. Aquesta ha decidit admetre a tràmit la demanda, segons va sortir publicat al BOPA d'ahir.

El president de la Unió Sindical de Treballadors del comú d'Escaldes-Engordany (Ustcee), Miquel Sánchez, va recordar ahir que seguiran lluitant pel que consideren una «relació contractual adquirida», la qual alguns tenien des de fa «més de 20 anys». Va exposar que l'assegurança complementària (que paga el 25% que no abona la CASS) era una de les condicions pactades quan van entrar a treballar al Comú, i que per tant ara no es pot «canviar sense justificació coherent». «Ens diuen que la situació ha canviat, que no hi ha diners, però bé que s'inverteix en d'altres coses», va lamentar Sánchez, que va recordar que darrere aquests canvis de condicions laborals «hi ha famílies darrere que s'ho han de muntar».

En relació al rumb que pot agafar la resolució, des de l'Ustcee confien que els doni la raó «i que es demostri que s'han de respectar els nostres drets». Si fos contrària a les seves demandes, esperem «que almenys s'ho repensin».

En qualsevol cas, el sindicat té clar que és un conflicte que pot anar per llarg, i des del juny ja han perdut aquesta assegurança complementària. Treballadors de la CASS van presentar un recurs similar fa dos anys i encara estan pendents de resolució, va recordar Sánchez. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT