PUBLICITAT

2.000 metres quadrats de conflicte a La Massana

  • Els propietaris hi podrien construir un edifici de 45 metres d'alçada
IMAR MARTÍNEZ
LA MASSANA

Periodic
Albós amb una imatge de com podria quedar el terreny, ahir Foto: EL PERIÒDIC

El Comú de la Massana va viure ahir una sessió de consell intensa per les discrepàncies entre majoria i oposició que van aparèixer quan es va presentar el projecte de primera revisió del Pla d'Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP). El problema, però, no és la línia general que s'ha decidit proposar, consensuada en comissió, sinó que s'ha tornat a obrir el debat sobre els terrenys de la N-12, concretament de la parcel·la de 2.000 metres quadrats situada entre el camí de les Palanques i l'avinguda del Través. En aquest espai, en un principi, s'havia d'haver fet el Museu dissenyat per l'arquitecte Frank Gehry i, després, l'Arxiu Nacional d'Andorra (ANA).

El conseller de l'oposició al comú, Robert Albós, va llançar la primera pedra afirmant que el primer dels projectes està totalment descartat i el segon és molt improbable, i amb els convenis signats durant l'anterior legislatura i el projecte de POUP els propietaris podrien construir-hi un edifici de 45 metres d'alçada amb 14 plantes, fet que consideren una «animalada» en contra del plantejament urbanístic de la parròquia.

Segons Albós, és un «bunyol» que es va firmar en el seu dia i que ha hagut d'heretar la majoria, però consideren que des de Ciutadans Compromesos no estan fent «el màxim legalment i jurídica» per tirar endarrera els convenis. El cònsol major, David Baró, es va defensar afirmant que ja han començat les negociacions amb els propietaris per modificar el conveni, i que a la primera reunió que van fer l'oposició hi estava «convidada» però no hi van anar. Segons Baró, no hi ha un mecanisme legal per desfer «unilateralment» el conveni que van signar el Govern, el Comú de la Massana i els propietaris del terreny i considera que el que han de fer és «millorar les decisions que es van prendre en el passat». Una de les opcions que dóna el conveni és que es triï entre un edifici de 14 plantes però «estret» o un de set plantes però «més ample». Segons el cònsol major, una de les vies de negociació és intentar que, com a mínim, si s'ha de construir sigui amb la menor alçada possible. La negociació continua, i el debat sembla que va per llarg.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT