PUBLICITAT

Més de 300 padrines celebren la castanyada a Andorra la Vella

  • Hi assisteix la gent gran de la capital, de Santa Coloma i d'Encamp
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Els padrins ballant durant la celebració de la castanyada, ahir Foto: j.d. / ana

El Comú d'Andorra la Vella va organitzar, un any més, la festa de la Castanyada per a la gent gran a la Casa Pairal de la capital, a les noves dependències del Comú a la plaça Lídia Armengol. A la gent gran d'Andorra la Vella s'hi van sumar els padrins de Santa Coloma i d'Encamp, fent que el nombre total d'assistents superés els tres centenars, quan el Comú en preveia uns dos-cents i escaig. Després dels parlaments protocol·laris, amb la presència de la cònsol major d'Andorra la Vella, Rosa Ferrer, els assistents van aprofitar per degustar els panellets fets per ells mateixos i per ballar amb l'orquestra que es va encarregar d'animar la festa. Ferrer va assegurar que «globalment crec que estan contents», tot i que «sempre hi ha coses a millorar» pel que fa a la política de la tercera edat. El president de l'Associació de la Gent Gran d'Andorra la Vella, Josep Visa, va reconèixer que «ens hem d'adonar de com està avui la crisi i hem de posar tots el coll» i va aprofitar per criticar durament l'actitud dels funcionaris davant la reforma dels seus complements de jubilació- a títol personal, tot i que va assegurar que és un neguit que comparteix amb la gent gran amb qui ha parlat.

Visa va confirmar que la festa de la Castanyada «no es perdrà» tot i que els joves no la viuen tan intensament com ells. «La gent jove s'ha criat d'una manera molt diferent i no pensa com nosaltres, però a mi em sembla bé. La cultura canvia d'una època a una altra i jo estic d'acord amb la joventut, però també s'han d'adonar de com està el país i posar una mica de llei a les coses que es poden fer i les que no es poden fer», va afegir.

L'acte, segons informar l'ANA, el va aprofitar Ferrer per barrejar-se amb la gent gran i copsar els seus neguits, una cosa que assegura fer «cada dia». L'única preocupació urgent que li van transmetre van ser les adequacions necessàries que, consideren, necessiten els nous espais de què gaudeixen, com per exemple la sala Àgora, que requereix una adequació per evitar les reverberacions. La cònsol els va garantir que hi ha prevista una partida per fer la reforma.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT