PUBLICITAT

S'obre, per fi, la rotonda amb més 3 anys de retard

  • L'obre es va adjudicar el 2009 per un import de 3,5 milions
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
La rotonda, ja en funcionament, ahir a la tarda. Foto: ÀLEX LARA

Ahir a la tarda es va obrir al trànsit la rotonda de la CG3, al final de l'avinguda Fiter i Rossell, a la sortida d'Escaldes-Engordany. Es tracta d'una obra que ha patit nombrosos retards des de la seva adjudicació durant el govern d'Albert Pintat, el maig del 2009 a l'empresa Cevalls per un import de 3,5 milions d'euros.

En un primer moment l'obra es va projectar amb un termini de 20 mesos i, per tant, hauria d'haver-se lliurat a principi del 2011. Diversos problemes van anar retardant la finalització de l'obra, com la necessitat de refer la canalització d'Andorra Telecom, uns treballs que no estaven previstos inicialment, i que van obligar a allargar el termini d'execució i fixar una nova data d'acabament per a l'abril del 2012. Una data que tampoc es va complir. Posteriorment es va produir la fallida de la subcontractista de l'estructura metàl·lica de la rotonda, que va entrar en un procés de concurs de creditors a finals del 2012. El febrer del 2014, el ministre d'Economia i Territori, Jordi Alcobé va anunciar sancions econòmiques contra l'empresa constructora.

L'estructura se suspèn sobre el riu Valira del Nord a uns 30 metres d'alçada, amb unes grans potes metàl·liques que s'enganxen lateralment a una base instal·lada en la roca.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT