PUBLICITAT

L'UdA imparteix per primer cop dos màsters homologats

  • Els estudis s'adapten a l'espai educatiu europeu
JOSEP ROMERO
SANT JULIÀ DE LÒRIA

Periodic
Façana principal de la Universitat d'Andorra a la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria. Foto: TONY LARA

La Universitat d'Andorra ofereix aquest curs dos màsters adaptats a l'espai educatiu europeu. En concret per primer cop les titulacions impartides, de forma virtual, estan homologades i, per tant això vol dir que són reconeguts per l'acord de Bolonya. Les titulacions corresponen a enginyeria i administració d'empreses.

La directora del centre d'estudis virtuals i extensió universitària de la UdA, Montserrat Casalprim, va explicar que actualment hi ha dos alumnes per cadascun d'aquestes titulacions que es realitzen en col·laboració amb la Universitat Oberta de Catalunya, (UOC). D'aquesta manera es converteixen en uns estudis que permeten no sortir del país per poder-los cursar.

El d'enginyeria informàtica complementa la formació que s'ofereix en el bàtxelor d'informàtica, fent més èmfasi en el treball en contexts amplis i multidisciplinaris, en la capacitat d'adaptació i innovació aplicant coneixements a nous entorns, en l'actualització contínua de coneixements, en la integració de tecnologies i en la planificació, gestió i direcció estratègica de les TIC.

Pel que fa al d'administració d'empreses (MBA) té com a objectiu principal donar resposta a la necessitat de preparar professionals altament capacitats per desenvolupar funcions de direcció o de responsabilitat en qualsevol tipus d'empresa i organització.

DIFERÈNCIES/ A diferència dels estudis anteriors, els màsters que estan homologats requereixen una dedicació dels estudiants d'entre 25 i 30 hores per cada crèdit, el que inclou les hores de classe, la lectura o la preparació dels estudis, entre d'altres. En total s'han d'haver cursat 60 crèdits que equivalen a la càrrega complerta d'un any d'un estudiant. Abans es comptabilitzava 1 crèdit com a 10 hores de classe.

A més ara es treballa per la implantació en els propers cursos de dos nous màsters, un en turisme i un altre en llengua catalana. La voluntat de la Universitat andorrana és «poder oferir continuïtat als alumnes que cursen bàtxelors»en les seves branques d'infermeria, empresarials, informàtica i ciències de l'educació amb la peculiaritat que cadascun incorpora continguts específics del Principat.

ESTUDIANTS/ Uns 1.400 alumnes estudien a la UdA, xifra que ha augmentat de manera considerable en els darrers anys, malgrat que es tracta d'un centre de dimensions reduïdes per la idiosincràsia pròpia del país. Tot i així ha sabut adaptar-se amb facilitat a l'espai educatiu europeu establert per Bolonya. Una adaptació que permet oferir en poc temps estudis de segon i tercer grau. Del total d'estudiants, 150 són nous de formacions reglades que poden combinar els format presencia i virtual. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT