PUBLICITAT

L'arquebisbe Vives inicia la visita pastoral a Ordino

  • El Copríncep episcopal lloa l'estat de conservació de la parròquia
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Vives a l'església de Sant Corneli i Sant Cebrià d'Ordino, dissabte passat Foto: G.L.T/ANA

L'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, va iniciar dissabte passat la visita pastoral a la parròquia d'Ordino. Durant sis dies repartits entre les properes setmanes visitarà diferents indrets i institucions de la parròquia, per tal de captar «l'opinió i les inquietuds de la seva gent». Cada any, l'arquebisbe realitza una visita d'aquestes característiques en una parròquia diferent del país, de manera que cada territori el rep cada set anys.

En el cas d'Ordino, durant l'homilia oferta a l'església de Sant Corneli i Sant Cebrià, Vives en va destacar que, possiblement, és «una de les parròquies més maques d'Andorra», gràcies a la bona conservació i al fet que tota ella «està molt ben endreçada». Una missa a l'església de Sant Corneli i Sant Cebrià i, posteriorment, una eucaristia a l'església de Sant Martí de la Cortinada, una pregària al cementiri i una trobada amb la gent del poble van ser els primers actes d'aquesta visita.

Vives va recordar que la visita pastoral del bisbe és una tradició centenària. També va admetre que dècades enrera tenia un caire més excepcional que ara, ja que les comunicacions no eren tant bones i les possibilitats que tenia el bisbe per desplaçar-se eren molt més reduïdes.

La visita de l'arquebisbe s'allargarà fins el 13 de novembre i tindrà l'ocasió de visitar bona part de les institucions de la parròquia. 



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT