PUBLICITAT

La Segib vol impulsar un marc d'intercanvi educatiu comú

  • L'homologació dels títols d'estudis és un dels objectius pel Principat
IMAR MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
El secretari adjunt de la Segib, Ruy Amaral, Grynspan i Saboya (dreta) després de la reunió d'ahir Foto: SERVEI FOTOGRÀFIC DE GOVERN

La secretària general iberoamericana, Rebeca Grynspan, es va reunir ahir amb el cap de Govern, Toni Martí, i amb el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya. Durant la roda de premsa posterior, Saboya i Grynspan van destacar tres eixos principals: l'educació, la innovació i els programes de cooperació.

Un dels aspectes més importants de la propera reunió que mantindrà la Secretaria General Iberoamericana (Segib) a Veracruz (Mèxic) durant el mes de desembre serà l'aprovació per part dels presidents de la creació d'una plataforma d'intercanvi educatiu entre els països iberoamericans. Segons el ministre d'Afers Exteriors, una de les voluntats del Principat que es van tractar durant la trobada és «impulsar l'homologació de títols i d'acreditacions de formacions», el que seria un canvi important per la mobilitat dels joves del país.

Intercanvi acadèmic / A més, Grynspan va afegir que des la Segib una de les apostes més importants que es vol tirar endavant és la d'arribar a un acord per promoure un programa global que permeti la mobilitat acadèmica entre els estudiants que formin part dels sistemes educatius iberoamericans. L'idea és desenvolupar aquest projecte creant unes bases i estàndards comuns durant el 2015 per poder posar-lo en marxa a finals de l'any vinent. Seria, com va explicar Grynspan, un programa similar a les beques Erasmus europees, però amb una diferència i és que en aquest cas no hi hauria un pressupost comunitari conjunt perquè «el marc institucional és diferent».

Innovació i cooperació / Grynspan va posar com exemple Andorra per la seva continua innovació amb les TIC, sobretot per l'aprofitament que es fa de les noves tecnologies per «potenciar el turisme».

El tercer aspecte en el qual es vol treballar és en els programes de cooperació. Saboya va reconèixer que Andorra no vol ser «només un país que ajuda com a donant, sinó també com a participant».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT