PUBLICITAT

Bartumeu: ?cal tenir en compte la Llei de contractació pública'

  • Continua la polèmica amb Espot per l'adjudicació dels treballs
IMAR MARTÍNEZ
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bartumeu en una Sessió de Control anterior Foto: TONY LARA

El president del Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va seguir la polèmica ahir sobre l'adjudicació, a l'empresa navarresa Trasca, dels treballs d'implantació dels sistemes d'informació de la justícia andorrana. Bartumeu va rebatre al ministre d'Interior i Justícia, Xavier Espot, després que aquest sortís al pas de les crítiques del grup mixt afirmant que el sistema «garanteix totalment» la confidencialitat i negués un incompliment de la Llei de la contractació pública.

Bartumeu va titllar ahir de «fosca contractació» l'acord amb l'empresa espanyola. El president d'SDP va recórrer directament als articles de la Llei de contractació pública per afirmar que sí que cal tenir-la en compte a l'hora de fer l'adjudicació. L'article 2 tracta sobre els contractes exclosos d'aquesta llei. Segons Bartumeu, Espot es podria haver atès a dos punts d'aquest articles per «aixoplugar» la contractació. El primer d'ells parla sobre els acords que el Govern fa amb altres estats u organismes internacionals, però en aquest cas els president del grup mixt va considerar que Trasca «no és un estat, com tampoc ho és la comunitat de Navarra, ni tampoc són subjecte de dret públic internacional». El segon punt que Bartumeu va desestimar va ser el que tracta sobre la col·laboració entre administracions públiques perquè «parlem d'una societat mercantil, encara que sigui pública».

A més, va afegir que l'article 3, sobre les classes de contractació, diu que són contractes administratius els que tenen com a objecte l'execució d'obres, la gestió de serveis públics, la realització de subministraments i els encàrrecs d'assessorament i assistència tècnica i, per Bartomeu, «això és exactament el que s'ha establert i per tant s'hauria de tenir en compte la Llei de contractació pública».

Per acabar les crítiques a Espot, el va acusar de seguir «polititzant» la justícia en comptes de «reforçar la independència judicial i de donar una major autonomia als batlles i tribunals».

Els perills / Bartumeu va contradir també a Espot quan va afirmar que «no podem estar tranquils, els riscs són evidents». Entre d'altres motius, el president d'SDP considera que tota la feina de la batllia serà visible pels tècnics de l'empresa navarresa, i que, per tant, «no hi ha cap garantia de control ni de confidencialitat». H

.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT