PUBLICITAT

La previsió de vent obliga a fer un traçat alternatiu per a la individual

  • La decisió de si es manté o no el recorregut original es prendrà a les cinc de la matinada
EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Kilian Jornet amb Mireia Miró a l'Auditori Nacional, el centre d'operacions de la Font Blanca 2015 Foto: TONY LARA

Es preveu mal temps aquest cap de setmana i això són molt males notícies per a la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM). S'anuncien ràfegues de vent, avui superiors als 40 quilòmetres per hora, i demà a més de 60, acompanyat per temperatures que oscil·laran entre els tres i els set graus sota zero. Això vol dir que s'ha de buscar un pla B per a la Font Blanca cita de Copa del Món d'esquí de muntanya que s'espera aquest cap de setmana a Vallnord.

Per a la cursa individual d'avui a Arcalís hi ha prevista una cursa sènior amb 1.490 metres de desnivell, amb sortida i arribada a la Coma i pujades a la Canal, Coste Grande Baser o Peyreguills. Però el temps podria espatllar-ho tot i obligaria a activar un pla B, que ja té previst Carlo Ferrari. El director tècnic de la FAM va assenyalar: «Farem el circuit original amb alguna petita variació però si arriba el vent anunciat, que esperem que s'equivoquin, en farem un altre exclusivament per pista». Aquest respectaria més o menys els desnivells inicials: 1.400 per als sèniors i 800 per als cadets però la sortida i arribada passaria a ser el planell que hi ha sota el xalet de l'Esquí Club Ordino Arcalís (ECOA).

Demà per a la cursa vertical serà una altra història, tot i que també s'esperen condicions climatològiques gens fàcils a Arinsal.

Tothom a l'organització està pendent de si finalment es compleixen les previsions a Arcalís. Però és Copa del Món, per tant cal esperar fins a última hora per decidir. Les carreres comencen a partir de les 9.30 que arrenquen els sèniors, per tant si hi ha canvi de plans no es podrà confirmar fins les cinc de la matinada.

Ahir mateix, que van arribar la gran majoria de les delegacions, va ser dia de reconeixement del traçat. Per exemple, va pujar l'equip espanyol. I la ventada era considerable. A més, acompanyada per una nevada que val a dir que tampoc no era gaire agressiva. Per això Ferrari es lamentava de la situació: «Una llàstima que passi això. Hem tingut un parell de setmanes de sol i el dia de la carrera... Pam!».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT