Maleïts Triples

• El MoraBanc encaixa la cinquena derrota seguida davant l'Unicaja després d'un final polèmic per una falta no xiulada
ALBERT CANES

La falta clara de Kuzminskas sobre Green en el triple final. Foto: ACB Photo / Albert Martín

Ja en van cinc. El MoraBanc va encaixar la cinquena derrota consecutiva davant un Màlaga que va demostrar per què és el líder, anotant fins a 13 triples en un 50% d'encert. Els de Joan Peñarroya van deixar bones sensacions i tot l'equip va fer una gran feina, que finalment no es va veure recomensada.

Una bona cistella de Trías després d'una jugada d'atac que el deixava sol sota cistella encetava el marcador, però els primers set minuts del partit van ser durs per al MoraBanc. L'Unicaja, que no havia començat gaire fi en els llançaments, es va posar amb un 6-14 quan només quedaven tres minuts per a la fi del quart. Els temps mort de Peñarroya va fer reaccionar els seus jugadors i van completar un parcial d'11-2 en els darrers minuts, gràcies a un gran joc interior i un bon triple de Carles Bivià, que els va permetre acabar el quart per davant (17-16).

L'Unicaja no va trigar en reaccionar i, a base dels triples de Thomas i Toolson, es van posar per davant de seguida. El MoraBanc va seguir produint des de l'interior, amb bones jugades de Betinho Gomes i Kaloyan Ivanov. Tot i això l'Unicaja va poder tornar a gaudir d'una avantatge de vuit punts (29-37), gràcies a un imparable Fran Vázquez. Trías i Bogris van maquillar el resultat al final de la primera meitat per anar només cinc punts a sota (33-38).

El joc interior era la millor arma del MoraBanc en l'inici del tercer quart. Ivanov portava la iniciativa en la producció amb cinc punts, un dels quals va servir per igualar el marcador (43-43). Però de nou Unicaja utilitzava el triple per atacar, i ho feia amb gran efectivitat. Granger, Toolson van anotar-ne dos consecutius i Kuzminskas ho va fer més tard, per posar una diferència de 10 (44-54). El MoraBanc va voler pagar amb la mateixa moneda que els malagenys. Bivià i Schreiner van anotar de tres, i entre mig, l'austríac i Jawai van culminar un fantàstic alley-oop. Green es va sumar a la festa dels triples i va apropar els tricolors a només dos punts (55-57) en el darrer minut del quart. Suárez va anotar un triple per a l'Unicaja, quan el marcador només mostrava cinc segons per a la fi del quart, però Green va dir la última paraula, amb un triplàs des del mig del camp que deixava el 58-60 per al darrer quart.

Un parcial de 0-8 pels de Joan Plaza, amb set punts de Granger, va encetar la darrera part. Però el MoraBanc no es rendia i va contestar amb el mateix parcial (66-68). Thomas i Granger van tornar a posar distància entre els dos equips (66-72), però de nou el MoraBanc va engegar la màquina de remuntar. Navarro va anotar un triple importantíssim, i després d'un tir lliure de Thomas, anotava de nou per posar els tricolors a només dos punts (71-73). En la següent jugada, Betinho va transformar un altre triple que posava els de Peñarroya per davant a falta de dos minuts per al final (74-73). Tot i el desencert de l'Unicaja, el MoraBanc va errar en aquesta part final i no va poder tornar a anotar, mentre que sí ho van fer els malagenys, amb una cistella de Thomas, que posava els seus per davant en el darrer minut. Ivanov, després d'haver estat pletòric durant tot el partit, va errar un tir decisiu. Això va obligar els de Peñarroya a cometre falta, i Toolson no va fallar. En el darrer intent per forçar la pròrroga, Navarro va errar el triple, però Schreiner va atrapar el rebot. Green va tenir una última opció, però una falta de Kuzminskas no xiulada, va deixar el MoraBanc sense opcions. Finalment, 74-77 tot i el bon partit dels tricolors.