PUBLICITAT

Doblet de Jornet i Roux

  • L'espanyol no disputava una prova del circuit internacional d'hivern al Principat des del 2012
I.M.
LA MASSANA

Kilian Jornet va atraure tots els focus durant el cap de setmana. Allà on anava l'espanyol es podia veure algú amb una càmera de fotos o de vídeo, si és que no li demanava un autògraf. Era l'home sol·licitat, la gran atracció, que no venia al Principat a disputar una prova del circuit internacional des del 2012. «Fa un parell d'anys vaig anar a l'Himàlaia i l'any passat em vaig traslladar a viure a Noruega i m'ha sigut impossible venir. Ja tenia ganes de venir», va confessar Jornet després de la cursa vertical d'ahir. «És especial per mi córrer a a Andorra ja que vaig néixer a la vall del costat. He trobat molt bon ambient i l'organització, que cada any es troba amb unes condicions dolentes de temps, han tornat a fer recorreguts excepcionals».

El fet és que fa dues primaveres va guanyar tant la cursa individual com la vertical i ahir ho va tornar a repetir. Doblet, imitat en fèmines per la gran dominadora del circuit, la francesa Laetitia Roux.

Jornet va guanyar dissabte la cursa individual sense problemes, dominant de cap a fi la carrera. Només el fràncès Xavier Gachet, que va arribar un minut, i l'italià Alberto Antonioni, a 1min 45s, li van poder fer ombra. Ahir, en la vertical, amb el recorregut que s'havia previst d'inici, també va controlar les distàncies amb el seu màxim perseguidor, l'alemany Antono Palzer, per superar-lo per 19 segons. Però fàcil. Segons va explicar: «Les condicions eren molt dures. Vent a dalt, gel a baix i en sortida tots estàvem alerta, ningú volia tirar. A meitat de cursa he accelerat el ritme, he marcat i les diferències amb Palzer ja fins a la meta, va desciure per rematar: «He tingut molt bones sensacions i estic en forma per als mundials [12 de febrer a Verbier, Suïssa]».

Roux, de la seva banda, va tenir una estratègia pràcticament calcada: va començar expectant, en un moment donat va accelerar el ritme i ja ningú la va poder agafar, tot i que la suïssa Victoria Kreuzer va arribar a la meta a només 22 segons.

UN CADET ANDORRÀ FA DOBLET / Pel que fa als andorrans, cal destacar el 39è lloc de Jordi Solé en la general de la vertical d'ahir, a 3min 10s del català, David Albós va ser el 50è. i en fèmines Maria Fargues va ser la 9a, a 3min 51s de Laetitia Roux.

Dissabte en la cursa individual que finalment es va disputar en el recorregut original el millor havia estat Xavi Areny, 40è, i en fèmines Fargues va ser la 11a. Inka Bellés, que va quedar més enrere, va ser la cinquena espoir en les dues jornades de competició i en la categoria cadet cal destacar un altre doblet, el de Sergi Casabella, a més del podi de Carles Serra en la individual.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT