PUBLICITAT

Comença la festa del Borrufa

  • Els esquiadors de les categories U14 i U16 van desfilar per Ordino per donar la benvinguda a quatre dies d'esquí
A. C.
ORDINO

Periodic
Els joves esquiadors participants en el Trofeu Borrufa en al cerimònia d'Inauguració, ahir als carrers d'Ordino Foto: TONY LARA

Els joves esquiadors provinents de més de 30 països diferents que es concentraran fins dijous a les valls andorranes van celebrar ahir a la Plaça d'Ordino la cerimònia d'inauguració de la 23a edició del Trofeu Borrufa. Els nois de tots els països van desfilar pels carrers del centre de la parròquia i amb les ganes i energia que caracteritzen els nois d'aquesta edat van emplenar la plaça.

Els esquiadors de tot el món, amb la incorporació de Grècia i l'Índia, es van apropar a un escenari col·locat a la plaça per als parlaments de diferents personalitats. El primer en agafar el torn de paraula va ser el director del Trofeu Borrufa, Jaume Rifà, que va instar els joves a gaudir dels quatre dies de competició i de les muntanyes andorranes. El cònsol major de la parròquia d'Ordino, Ventura Esport, va ser el segon en agafar el micròfon i es va sumar a Rifà en desitjar el millor per a tots per aquesta nova edició del Borrufa.

Els joves de la selecció andorrana també hi eren presents, al final de la cua, i amb les mateixes ganes d'afrontar aquest Borrufa, en el qual tots coincideixen en l'opinió de l'augment del nivell que hi ha hagut: «És una edició bastant interessant; hi ha bon ambient i el nivell és bastant alt», explica Lucas López, de la categoria U16 i que ahir va assolir un fantàstic quart lloc en el primer dia de competició. Pol Suàrez coincidia amb el seu company de la FAE: «Hi ha molt bon nivell, i els andorrans no es queden enrere. Aquest any es podria enganxar alguna cosa». L'objectiu de l'equip andorrà és anar millorant els resultats durant els propers dies de competició. El programa Esquí-Estudi que segueixen els joves de la FAE que s'ha anat instaurant i que permet més hores d'esquí ha estat una de les claus de la millora del andorrans, almenys en aquest primer dia: «Sense el programa no seríem a davant. Es nota molt», explica Suàrez, que ahir va ser 10è després de cometre un error.

La millor dels andorrans ahir va ser Xènia Rodríguez, que va ser la única que va ser més amunt del tercer esgraó del podi, completant el gegant d'U14 en 2min 22,68s. A part del de Lucas López, la selecció va assolir dos altres quartes posicions. Laura Arnabat en categoria U16 va ser quarta, en una prova que va dominar amb una superioritat immensa la finlandesa Nella Korpio, que va ser quatre segons més ràpida que la segona classificada.

Xavi Cornellà també va ser quart, en aquesta ocasió en la categoria U14 i va completar el gegant en 2min 22,81s, quatre segons més que el guanyador, Henry Hahtela

Les dues categories es canviaran els papers avui en la segona jornada. Els joves d'U16 disputaran el gegant i els d'U14 faran l'eslàlom.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT