PUBLICITAT

El vent, protagonista de la segona jornada del Trofeu Borrufa

  • Xènia Rodríguez repeteix podi, l'única de l'equip andorrà que ho va aconseguir ahir, amb un segon lloc
EL PERIÒDIC
ORDINO

Periodic
Xènia Rodríguez amb la plata que va assolir ahir en l'eslàlom en la categoria U14, a l'estació d'Ordino-Arcalís. Foto:FOTOESPORT

La segona jornada del Torfeu Borrufa que es disputa fins dijous a l'estació d'Arcalís, va acabar amb només un podi de l'equip nacional, i va ser Xènia Rodríguez de nou qui va culminar la millor actuació del dia, amb una segona posició en l'eslàlom de la categoria U14. El dia, però, va estar protagonitzat pel vent, que va obligar a fer canvis en els gegants, i els competidors només van poder realitzar una de les dues mànegues, mentre que els esquiadors que van realitzar l'eslàlom no van patir problemes per desenvolupar les dues mànegues.

Xènia Rodríguez va completar les dues mànegues en un temps total d'1min 23,03s, i es va quedar a 2,29s de la guanyador de la prova d'ahir, la belga Julie De Leeuw. L'entrenadors de l'esquiadora andorrana, Mihai Bara, va comentar: «És una noia molt treballadora que està en una línia ascendent. Abans d'ahir tercera en el gegant i ahir va ser segona en l'especial. Té un futur molt prometedor»

En la mateixa categoria d'U14, Laia Martí i Thais Estrada van ser 9a i 14a, respectivament. Martí va millorar respecte el dilluns, però Estrada va perdre algunes poques posicions.

En els nois, el millor de l'equip andorrà va ser Miquel Pintat, que va ser setè, amb un temps d'1min 24,83s. Dos posicions més enllà, hi havia Francesc Martí, que va ser novè amb un temps total d'1min 25,1s. Arnau Mas i Albert Torres van ser 13è i 17è, repsectivament. Tots ells van millorar l'actuació del dilluns, en la qual cap havia pogut finalitzar la prova. El millor dels nois en aquesta categoria va ser el finlandès Teemu Pietikainen, que va dominar la prova amb un temps d'1min 20,74s.

En la categoria d'U16, el millor entre els nois va ser Lucas López una vegada més, però aquesta vegada va ser en la vuitena posició, quatre menys que en la prova d'ahir. Exactament el mateix temps va fer el seu company, Quim Rodríguez, i els dos van compartir la vuitena posició després de completar el gegant en 1min 5,37s. Just després va arribar Cerni Mesa, que només va trigar 0.02s més que els seus companys andorrans. Pol Suàrez va ser el següent en temps, completant la prova en 1min 5,50s, que li va servir per ocupar l'onzena posició. Pol Rodrigo i Arnau Castellon també van calcar-se els temps i van ser 24ens. Bartumeu Gabriel i Joan Marc Armany van ser 27è i 32è, respectivament, en una prova que va guanyar el polonès, Jakub Matulka.

En la categories de noies, Zoe Ramírez va ser la millor poscionada, finalitzant en la 10a posició. Aprop seu van acabar Claudia Mijares i Laura Arnabat, que van ser 12a i 16a, en una prova que va guanyar Kiia Larilahti. Avui, tots els esquiadors de les dues categories hauran de completar la combinada alpina.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT