PUBLICITAT

La peça que calia per recuperar l'estil

  • Bogdanovic permet a Peñarroya tornar al patró de joc que el curs passat va fer campió de la LEB Or al BCA H El serbi i Green es repartiran els minuts en la posició de quatre per recuperar una fórmula oblidada: sortir de la pintura a tirar de tres
IVAN MOURE
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Bogdanovic i Solana, ahir a l'exterior de la seu central de MoraBanc abans de la presentació del serbi com a jugador del BC Andorra Foto:TONY LARA

El canvi de cromos que s'ha produït darrerament al vestidor del BC MoraBanc Andorra no ha generat més que desconcert. S'esperava que marxessin tard o d'hora Román Martínez i Asier Zengotita. Potser també s'olorava l'adéu a Bivià, que malgrat el bon rendiment que ha donat, ara que ha tornat Sada ja no és necessari. La sortida d'Ivanov, però, ha estat tota una sorpresa perquè era el jugador tricolor que més valoració tenia amb un 13,6 de mitja per partit, a més de rondar els 7 rebots.

Dilluns es va fer públic que marxava el búlgar i entrava l'ala pivot serbi del Partizan Luka Bogdanovic (Belgrad, Sèrbia, 1985) i la frase que Peñarroya va pronunciar sobre la marxa d'Ivanov deixa ben clar que per a ell no era una peça indispensable. Tot el contrari: «Aportava rebots i faltes rebudes, però els seus percentatges de tir no eren excessivament importants». 63% en tirs lliures, 43% de dos i 26% de tres. Els del nouvingut gairebé no ha jugat al club del qual prové, però els seus números a l'ACB i sobretot en les dues temporades que va estar a Sevilla, són molt reconfortants: un 80% i un 88% de tirs lliures, un 41% i un 54% en tirs de dos i un 38% i un 39% en els triples.

Bogdanovic va ser presentat ahir com a nou jugador del BCA a la seu de MoraBanc i el director esportiu, Francesc Solana, va dir d'ell: «És un tirador de tres fiable, que és una cosa que li faltava a l'equip». De la seva banda, l'ala-pivot serbi va deixar clara una cosa quan li va tocar autodefinir-se davant els mitjans de comunicació: «Jo, primer de tot, sóc un triplista». I va insistir en què no té res a veure amb el modus operandi d'Ivanov: «Sé que va fer bons números i que jo, que vinc a ser un jugador important, hauré de jugar cada diumenge el meu millor partit però ell juga a prop de la cistella i jo tinc altres coses».

Recordant les paraules de Peñarroya en el segon paràgraf d'aquest text, queda clar que tots tres utilitzen el mateix discurs. El volen perquè surti i les endolli. Si és com a Sevilla, fregant el 40%, millor. L'objectiu de Peñarroya és recuperar l'estil de joc d'aquell BCA que la temporada passada va ser campió de la LEB Or i la Copa Príncep. I Bogdanovic és la peça que li faltava per poder recuperar la fórmula oblidada de tenir un quatre que surti de la pintura per descompondre l'entramat defensiu dels rivals i l'endolli de tres.

Fins ara, Peñarroya havia de buscar plans alternatius per diverses circumstàncies. Green formava part del grup de pivots amb Bogris, Trías i un Ivanov que a l'Avellino italià ja sortia de la pintura per buscar els triples i va fer en dos anys un promig d'un 32% i un 33%. A Andorra, però, mai es va apropar a aquestes xifres i de fet ha acabat fent un promig d'un 26%. Poc, com per que un entrenador confii en aquest recurs. Després va arribar la lesió de Sada que va obligar Navarro a tenir minuts de base a més de l'ostracisme i l'adéu de Román i Zengotita. El tècnic no va tenir més remei que utilitzar a Green de tres –també últimament amb el reforç de Jawai i el retorn de Sada– i des de llavors, ha baixat el rendiment.

Green i Gerbert Martí

La campanya passada, la de l'ascens, els jugadors fitxats que havien de repartir-se el rol d'ala-pivot eren un consagrat Green, procedent del Lucentum Alacant i considerat entre els tres millors de la categoria en la seva posició, i Gerbert Martí, molt jove i líder absolut al Prat Joventut. Green va fer uns números de crac: 57% de dos, 40,2 de tres (76 de 189) i 93,8 en tirs lliures. Gerbert no va quallar i va acabar aportant una mitja d'uns 11 minuts per partit amb un 58% de dos, un 27% de tres (6 de 22 triples en 22 partits) i un 60% en lliures. El fitxatge no va sortir bé però venia de fer uns números espectaculars i de fet, ara els continua fent. L'any anterior al seu fitxatge pel BCA, el curs 2012-2013, tenia un 38% d'encert en els triples (19 de 50) i en aquest curs, que de nou juga al Prat , va per un 30% (14 de 47).

Bogdanovic va arribar ahir i el primer que va fer és anar al Poliesportiu a «practicar l'atac» amb els joves. A la tarda, ja amb tota la plantilla al complert del primer equip, va tornar insistir en això. El serbi ja té el trànsfer per jugar dissabte a Bilbao i Peñarroya el vol tenir preparat perquè comenci la metamorfosi. Solana assegura que falta per fitxar un aler i per tant, el tècnic ja podrà comptar amb aquests dos quatres que facin augmentar els recursos ofensius.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT