PUBLICITAT

Per talent

  • La gimnàstica artística té un nombre significant de nois i noies que s'apunten després d'observar el bon nivell que tenen
A. C.
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Set dels gimnastes del Club Artística Serradells, fent una vertical en un dels entrenaments. Foto: TONY LARA

La gimnàstica artística és un dels esports menys comuns a Andorra, sobretot entre els nois, que tot i que hi ha un nombre a considerar de participants, no és gens comú veure com nois de sis, set, vuit anys, o més, practiquin aquest esport amb tanta passió. En el cas de les noies, solen ser més comunes, però en moltes ocasions, tendeixen més a la gimnàstica rítmica, diferent en molts aspectes a l'artística.

Al Club Gimnàstica Serradells compten amb talents que poden arribar lluny. Com a referència tenen a Joan Prat, un gimnasta que ara es troba a França fent un programa d'esport-estudi per treure millor profit del seu talent, després que els seus pares decidissin portar-lo-hi. Ell ja va arribar a una edat i talent més alt, però actualment el club compta amb alguns gimnastes que prometen. Un d'ells és Valentí Hoxha, que ha arribat a competir en competicions catalanes, i més nens de tota Espanya, obtenint grans resultats en la seva categoria. Després de dos anys practicant l'esport en el club, Hoxha competirà en el nivell cinc de la seva categoria, el més alt. «Quan feia educació física a l'escola se'm donava molt bé la gimnàstica i la professora em va recomanar que m'apuntés per fer aquest esport», comenta el petit gimnasta.

Daniel Jui també va arribar a l'esport pel mateix motiu: «M'agrada la gimnàstica a l'escola i volia apuntar-m'hi. Vaig veure que hi havia de tot i vaig decidir quedar'm-hi», explica Jui.

En el cas de les noies, també succeeix una cosa similar, tot i que cada cas és una història diferent. Fa poques setmanes, van anar a un campionat territorial de França, i dues de les noies van quedar primera i segona en la seva categoria: Ona Betrian i Fiona Pou. «Feia moltes tombarelles a l'escola i la meva mare va decidir apuntar-m'hi», explica Betrian. En canvi, Pou es va apuntar a la gimnàstica perquè la seva mare «també ho practicava i va decidir apuntar-m'hi». Les dues noies són en el seu primer any de competició i van pel bon camí.

El Club Gimnàstica Serradells afronta el proper 22 de febrer la primera fase del campionat de Catalunya, i l'objectiu final és treure un bon resultat als campionats d'Espanya, que disputaran el proper juny. De fet, els gimnastes s'estan preparant durant molt temps en totes les disciplines: cavall amb arcs, barres paral·leles, barra fixa, anelles, terra, poltre i asimètriques. Les fases del Campionat de Catalunya, que compten amb una trentena de clubs, són un primer pas per anar més enllà.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT