PUBLICITAT

a Evitar la sisena

ALBERT CANES
ANDORRA LA VELLA

El MorBanc ha tingut una setmana diferent, amb els nombrosos canvis en la plantilla que ha patit l’equip. Bivià era una possibilitat real que tenia tothom en compte, però la sorpresa d’Ivanov ha desencaixat el sistema de Joan Peñarroya, que haurà de variar aquest diumenge davant el Bilbao Basket. L’arribada de Luka Bogdanovic suposarà un perill més en la producció, però encara s’ha d’adaptar a l’equip. El retorn de Marc Blanch és una gran notícia. El capità torna amb ganes després d’acceptar que ho ha passat malament durant aquest mes que ha estat de baixa: «Es fa dur veure com els companys entrenen i juguen i veure-ho assegut a la graderia», va comentar Blanch, que va advertir que encara ha de posar-se a to físicament: «Poc a poc aniré millorant. He estat un mes parat», va explicar l’escorta del MoraBanc.
El debut de Bogdanovic i el retorn de Blanch seran davant un rival d’alçada, el Bilbao Basket, que només ha perdut cinc partits fins ara, i només un d’ells ha estat com a local, davant el CAI Saragossa. El Bilbao ha demostrat ser l’equip revelació de la Lliga Endesa, juntament amb el FIATC Joventut. Veient els jugadors que hi ha jugant a Bilbao, no és d’estranyar que siguin on són a la classificació. Marko Todorovic ha estat tres vegades MVP, i l’andorrà, Quino Colom, que ho va ser en una jornada, i altres jugadors com Mumbrú i Raul López, que són una amenaça constant. En definitiva, un «equip molt complert que en els moments calents del partit tenen la sensació que no poden perdre», com va apuntar el tècnic del MoraBanc Joan Peñarroya. Sito Alonso no comptarà una jornada més amb Axel Hervelle, jugador clau del Bilbao, que és baixa per una contractura a la mà. Hervelle és recordat per tots els andorrans per la cistella en el darrer segon que va fer al Poliesportiu en el retorn de l’ACB a Andorra. Sí que hi serà present Dairis Bertrans, que va tornar la setmana passada d’una lesió i que serà una amenaça afegida.
Una vegada més, serà un partit especial per al germà gran dels Colom, que es retrobarà amb l’equip on va començar a jugar a bàsquet, per segona vegada aquesta temporada.
En quant a números d’equip, el MoraBanc només supera el Bilbao en rebots i recuperacions, tot i que amb la marxa d’Ivanov, els percentatges de rebots es podrien veure afectats clarament aquest diumenge. L’objectiu clar dels de Joan Peñarroya és evitar encaixar la sisena derrota, sigui quin sigui el rival. Si el Fuenlabrada obtingués un triomf i el MoraBanc encaixés la sisena consecutiva, podria precipitar als tricolors a la zona vermella per primera vegada en la temporada. Tot i això, el nou estil de joc que promet l’arribada del serbi, podria ser un bon revulsiu, sobretot en l’encert exterior. 


Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT