PUBLICITAT

DIVUIT MEDALLES I SEGON PER PAÏSOS

  • Andorra brilla en el 23è Trofeu Borrufa amb noms propis com el de Xènia Rodriguez i només la supera Finlàndia
IVAN MOURE
ORDINO

Finlàndia feia molt bona pinta en la primera jornada de competició i es va acabar confirmant com la millor selecció del Trofeu Borrufa. La 23a edició de la cursa andorrana de referència va tenir aquest país com a campió amb 491 punts, però Andorra també ha dit la seva al llarg d'aquesta setmana i l'equip 1 tricolor s'ha fet amb la segona posició, amb 355 punts, per davant de França (242), sobre un total de 35 equips i 29 països en competició.

Ha estat una setmana bona per a la parròquia tricolor. Sobretot a nivell de podis. Cal recordar que el Borrufa concedeix medalles als cinc primers, no als tres, així doncs el botí conquerit ascendeix a 18. La xifra és per destacar.

Una setmana amb les millor promeses del panorama europeu –i possiblement mundial– deixa la sensació de què Andorra té una base sòlida que en qüestió de com a molt un lustre donarà els seus fruits. Han saltat a la palestra alguns noms propis.

Per sobre de tots destaca la sub-14 Xènia Rodríguez, l'única tricolor que ha pujat al calaix més alt del podi. Or a la combinada alpina, or al supergegant, segon lloc al gegant i el segon l'eslàlom d'ahir, i tercera en l'eslàlom del dia inaugural. En total, cinc.

Una menys han aconseguit un altre sub-14, Xavi Cornella, i el sub-16 Lucas López. El primer va fer dues plates, un quart lloc i un cinquè. El segon, dos quarts i dos cinquens.

Tres metalls ha aconseguit Candelària Moreno, una noia de categoria sub-16 que l'any passat ja havia deixat empremta amb tres metalls. Continua en progressió, com ha pogut demostrar en aquesta edició. Destacar per últim Laura Arnabat, un talent que havia estat de les millors entre els grups de tecnificació i que ha pogut fer una quart lloc i un cinquè per completar tot el bagatge tricolor de premis.

Quatre dies de competició –de dilluns fins ahir– al sector d'Arcalís de Vallnord han donat per a molt. Ahir, enlloc d'una mànega de supergegant es van acabar disputant dues d'eslàlom amb motiu del temps. Ahir i el dimecres les condicions meteorològiques van fer variar el programan inicial al Borrufa, pel vent. De pluja o neu, ni rastre. Així que els nens van poder esprémer al màxim la setmana.

NOMS A RECORDAR / La 23a edició també deixa altres noms que d'aquí a uns anys podrem sentir per les televisions, ràdios i periòdics de tot el planeta. Per exemple en sub-16 masculí l'argentí Juan Cruz Begino (sub-16), amb tres podis en cinc competicions i conegut per deixar empremta en edicions com la de l'any passat, el polonès Jakub Matulka, el finlandès Niko Kukkonen o el belga Xander Vercammen. En noies l'espectacle el van posar Nella Korpio amb trEs ors, una plata i un bronze i la seva compatriota finlandesa Kiia Larilahti, amb dos ors i dues plates.

En sub-14 han destacat el francès Louis Rives i la holandesa Kiara Derks, tot i que en la categoria més petita el protagonisme va ser més repartit. H



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT