PUBLICITAT

Més dinamita de 6,75

  • El MoraBanc fitxa l'internacional macedoni Vojdan Stojanovski, canoner del perímetre que no serà a Bilbao
iván moure
escaldes-engordany

Francesc Solana va culminar ahir una setmana de bojos tancant el fitxatge de l'internacional macedoni Vojdan Stojanovski, la peça que completa el perímetre del BC MoraBanc Andorra. L'aler, procedent de d'un equip d'Eurolliga com és l'Alba de Berlin, té 27 anys, fa 1,94 metres i destaca per la seva versatilitat en pista. Aquest jugador es va fer conèixer al món al 2011, quan en l'Eurobasket 2011, als quarts de final contra Lituània, va ser l'artífex del triomf per 67-65 ?5 de 5 en triples per acabar amb 15 punts? juntament amb McCalebb (23) i es va convertir en tot un heroi al seu país.

Vojdan és el germà bessó de Damian, el qual juga al KK MZT d'Skopje i aquesta temporada ha jugat 16 partits, aportant 6,9 punts en 13,6 minuts de joc de mitja. La temporada passada es va proclamar campió de la Copa Alemanya aportant una mitja de 8,6 punts en 45 partits, també tenint pocs minuts de joc. No tenia els minuts de joc que volia i per això ha vingut a Andorra, on sí s'espera que tingui més protagonisme en una lliga que té un major prestigi internacional.

«Buscàvem un jugador amb perfil per jugar de dos i de tres, amb físic, capacitat atlètica i les característiques clàssiques d'un aler: no només és un especialista en el tir o penetrant, sinó que és un jugador que fa bastant bé moltes coses i que pot donar equilibri a la zona exterior, que és el que ens estava faltant», va analitzar el director esportiu i artífex del fitxatge, Francesc Solana.

El fitxatge es va confirmar cap a les 12 del migdia i una hora abans havia comparegut davant la premsa Joan Peñarroya, sense saber encara la notícia del fitxatge d'Stojanovski. Amb tot, el MoraBanc encara no té el trànsfer i aquest no arribarà abans del partit a Bilbao, per tant no s'espera que debuti amb la samarreta tricolor fins la setmana vinent, al Poliesportiu davant el Guipúscoa.

10 EFECTIUS CONTRA QUINO I CIA / Així doncs a Miribilla, Peñarroya podrà disposar de deu efectius per enfrontar-se a Quino Colom i companyia: Sada, Schreiner, Betinho, Blanch, Navarro, Green, Bogris, Trías, Jawai i Bogdanovic.

Des de dilluns, no s'ha parat de parlar d'altes i baixes. En cinc dies s'ha anunciat l'adéu de Bivià i d'Ivanov, la incorporació de l'ala pívot del Partizan Bogdanovic, el retorn a la disciplina de l'equip del lesionat Marc Blanch i la contractació d'Stojanovski, qui tindrà un contracte idèntic a l'altre fitxatge, fins a final de temporada. D'aquí que les primeres paraules de Peñarroya en la prèvia del partit a Bilbao van ser tranquil·litzadores: «Ha estat una setmana en la qual han passat moltes coses però l'equip arriba bé. Preparats per fer un bon partit contra un gran rival i un bon ambient, i intentar guanyar». El missatge del tècnic egarenc era clar: el Bilbao és un equip tocat per la vareta màgica, però se li pot guanyar. «Venim de perdre cinc partits però tret del Barça, contra tots hem arribat amb opcions al final i a Bilbao no serà diferent. El rival està fent una temporada tremenda, sembla que li va tot de cara i a nosaltres, a la inversa, però anem convençuts de que si juguem bé podem guanyar. Cal un pas endavant per resoldre els partits al nostre favor».

Amb tot, davant hi ha un equip en el qual hi ha jugadors experimentats com Raül López, Mumbrú, German Gabriel o Hervelle, joves talents com els germans Marco i Dejan Todorovic i un Quino Colom que amb una mitja de 28 minuts per partit, 10 punts, 5,4 assistències, quatre rebots i un 13,7 de valoració està fent, segons Peñarroya «la millor temporada» de la seva carrera esportiva.

BONES SENSACIONS AMB BOGDANOVIC / Són ja tres els entrenaments que ha realitzat Luka Bogdanovic amb els seus companys. L'ala pivot serbi ha estat sotmès a un intensiu de com jugar en atac des que va arribar dimecres. L'objectiu d'ell és que surti de la pintura per buscar els triples, que obri la pista i descol·loqui el rival. I el poc temps que ha tingut, segons Peñarroya, sembla que ha quallat: «És un jugador expert, coneix la competició i potser li falta competir però ja hem vist que està en forma i allò pel què l'hem fitxat, segur que ens ho donarà». Les primeres impressions, són positives: «Dota l'equip d'unes característiques diferents, que ens venen millor perquè en el joc ofensiu ens falta una mica d'aire».

EL PARTIT, PER ATV / Comptadíssimes, les ocasions que han donat un partit del MoraBanc per televisió o internet. Amb els dits d'una mà n'hi hauria suficient per enumerar-los. Doncs bé, aquesta setmana sí serà retransmès. Per primer canal d'Euskal Telebista (ETB1) però també per Andorra Televisió. La connexió s'iniciarà a partir de les dotze del migdia, l'hora que comença el primer partit de diumenge.

GRATIS A ANDORRA PER INTERNET / Per aquells que no puguin veure el partit per televisió, també ho poden fer a internet a través d'Orange (orangearena.es). Cal registrar-se ?sinó és impossible veure'l? i llavors accedir al partit i visionar-lo sense problemes. Una cosa s'ha de tenir en compte: si la connexió és des d'Espanya, s'ha de pagar però si és des de qualsevol punt de l'estranger del país veí del sud, és gratis. Des d'Andorra, doncs, no s'ha de pagar.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT