PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

SDP aposta pel consum intern i proposa un augment del 3% del salari mínim

Els petits comerciants serien dels beneficiaris primers de la mesura

Per EL PERIÒDIC

Víctor Naudi és fotografiat davant d’un petit comerç d’Escaldes-Engordany, durant la campanya.
Víctor Naudi és fotografiat davant d’un petit comerç d’Escaldes-Engordany, durant la campanya. | Tony Lara
Socialdemocràcia i Progrés segueix el transcurs de la campanya presentant a la societat, una per una, les propostes de millora que considera que ajudarien el país a desenvolupar-se, no només en els propers quatre anys de legislatura que s’emprendran el proper dia 1 de març, sinó que parlen de fins i tot les properes dues dècades. En el quart lloc del programa electoral ideat pels progressistes, figura la necessitat de «redreçar l’economia», la qual, al seu torn, s’erigeix com una de les tres columnes que suporta el projecte d’SDP. L’augment de fins al 3% del salari mínim interanual i la potenciació dels petits comerços són dues de les aportacions promeses pel partit en cas d’assumir una posició capdavantera al Consell General. 
 
Un altre dels punts que contempla l’agrupació encapçalada per Víctor Naudi és el desenvolupament d’un codi civil adaptat al Principat i no pensat per gent de l’exterior, retret que Naudi va fer als taronges durant una reunió que va tenir lloc el matí d’ahir al Col·legi d’advocats, per haver qüestionat sobre el tema a magistrats estrangers.
 
La jornada d’ahir va arrencar amb aquesta trobada entre el candidat a cap de Govern d’SDP i el darrer postulant de la llista nacional, Jaume Bartumeu. Ambdós polítics van mantenir una reunió amb membres de l’associació de lletrats andorrama, entre els quals va ser present el degà del Col·legi, Francesc Badia.
 
El tema protagonista va ser la volència de conformar un codi civil representatiu, que hauria d’agrupar les proposicions i resoldre les necessitats de la totalitat i diversitat del sector de la justícia. A més, d’aquest àmbit, tant els membres d’SDP com els magistrats van coincidir en la intenció d’agrupar totes les forces polítiques en aquest projecte vist que, donada la seva importància i pluridisciplinarietat, hauria de ser consensuat entre tots els actors.
 
A més d’aquesta reunió matinera, Víctor Naudi va ser present en dos altres esdeveniments, en aquesta ocasió acompanyant els responsables d’encapçalar les llistes parroquials d’Ordino i d’Encamp.
El primer dels actes va tenir lloc al Centre Esportiu i Cultural del Pas de la Casa. A més del candidat a dirigir l’Executiu, van ser-hi presents la número u i dos de la llista d’SDP per Encamp, Rita Sirkia i Alain Mateu, respectivament, així com la número quatre de la llista nacional, Sandra Cano. Per a la formació, el poble fronterer és un enclau estratègic per a l’economia d’Andorra, ja que és una de les principals entrades pels turistes que venen al país.
 
Ordino va ser la segona de les parades de Naudi en el dia d’ahir, de nou acompanyat per Bartumeu i per Sílvia Bonet, número dos de la candidatura nacional, i el representant d’SDP per Ordino, Felip Gallardo, qui en un acte al matí, va reivindicar la voluntat de modificar la Llei de Patrimonis Culturals que el juny passat va aprovar DA i que redueix el radi de construcció al voltant de monuments de 100 a 20 metres. Aquests actes han rebut el suport dels esdevinguts a les parròquies. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT