PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

DA vol que el Servei d’Ocupació tingui més competències

Estableixen com a prioritat les polítiques actives d’ocupació

Per EL PERIÒDIC

Montané i Torres, candidats de la Massana i de la llista nacional, respectivament davant Andorra Telecom, ahir.
Montané i Torres, candidats de la Massana i de la llista nacional, respectivament davant Andorra Telecom, ahir. | Tony Lara
Demòcrates per Andorra s’ha fixat com una de les seves prioritats de cara a la propera legislatura la lluita contra l’atur especialment entre les persones joves i les que tenen més de 50 anys. En aquesta línia promouran una llei marc reguladora de l’ocupació i dels programes de polítiques actives en aquest àmbit en la que el Servei d’Ocupació tindrà més protagonisme i competències. 
 
DA augura millorar la difusió d’aquest organisme permetent que el contacte amb les empreses sigui més directe. El candidat de la llista parroquial d’Escaldes-Engordany, Vicenç Mateu, va explicar que s’impulsarà la formació ocupacional destinada específicament als majors de 50 anys ja que «no es vol que aquestes persones siguin les oblidades en el mercat laboral». També promouran una borsa de treball per als estudiants que estiguin cursant l’últim any de carrera universitària, amb l’objectiu de facilitar la seva inserció i un seguiment individualitzat dels treballadors desocupats que faci més de 8 mesos que estan inscrits en el servei d’ocupació.

Engega i Renova 
 
D’altra banda, dels demòcrates proposaran segui estimulant els sectors més deprimits, com ara la construcció i la matriculació de vehicles a través dels plans Engega i Renova. En relació a les polítiques d’innovació i sostenibilitat, Demòcrates aposta perquè l’any 2020 es pugui aconseguir que el Principat tingui la fibra òptica a la velocitat d’un giga, «com un exemple més de la modernitat del país», va indicar el candidat de la llista nacional, Jordi Torres.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT