PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes: ‘Programa, programa, programa’

Ni Vela, ni Aleix, ni Rubia, ni Álvarez se surten del discurs dels respectius partits en el debat d'Escaldes-Engordany

Per RAFA MORA

El presentador dels debats a ATV, Xavi Palma.
El presentador dels debats a ATV, Xavi Palma. | TONY LARA
Devia sonar de fons el ‘Programa, programa, programa’ que repetia el polític espanyol Julio Anguita en la seva època d’esplendor, quan el debat d’ahir a la nit a la televisió nacional situava en el plató Susanna Vela (PS+Verds+IC+Independents), Miquel Aleix (DA), Jordi Rubia (Liberals) i  Alba Álvarez (SDP), perquè cap dels quatre candidats territorials per Escaldes-Engordany se’n sortia del discurs que, durant gairebé dues setmanes de campanya, hem estat escoltant cada dia als representants dels seus partits.

Vela era la calma, Aleix el veterà que arqueja la cella, Rubia el somriure maliciós, i Álvarez la (pretesa) contundència de la joventut. Però poca cosa hi va haver  més enllà dels habituals ‘un país dinàmic, pròsper, solidari, sense desigualtats, el respecte al patrimoni, el seu suport i la seva promoció, la defensa de la sanitat i l’educació, les pensions, l’administració més eficaç, Europa’, i tots aquests missatges que sembla tots comparteixen però intenten vendre de manera diferent perquè, en sí, en tenen detalls que els diferencien. I són detalls, com per exemple que tots estimen la Vall del Madriu, però Rubia va afirmar que s’havia de fer un accés rodat, mentre que Vela va respondre amb un contundent no.

La resta, atacs amb poc art, com el d’Aleix a Vela quan li va recordar que «el líder deJunts» –va semblar que havia oblidat el nom del candidat Pere López, o qui sap si era un tret a l’aire– havia proposat entrar a la Vall del Madriu per Naturlandia: «No en tinc constància», va contestar la socialdemòcrata. Abans, Álvarez, que jove i envoltada en la bandera d’SDP es creixia, interpel·lava Aleix amb un «ho farem, ho farem, ho farem» parlant de la intenció d’acabar amb la duplicitat de tràmits amb el Govern i els Comuns, i li deixava clar que, tot i l’atac contra les polítiques de l’antic cap de Govern, Jaume Bartumeu, «jo no estava en el PS». En fi, no res més del que ja s’ha escoltat en els darrers dies, que es resumiria com va dir Rubia: «Em toca contra la Susanna». Perquè al final, es tracta d’això: uns contra altres, però ‘programa, programa, programa’.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT