PUBLICITAT

Protecció Civil permet el retorn a casa dels veïns de les Salines però en restringeix la mobilitat

Protecció Civil permet el retorn a casa dels veïns de les Salines

Cues de vehicles a causa de la nevada de dimecres.
Cues de vehicles a causa de la nevada de dimecres. | Tony Lara
Protecció Civil va permetre ahir als veïns de les Salines que retornin als seus habitatges, des d’on van ser evacuats dimecres passat a causa del risc d’allaus. Malgrat tot, el Govern va assenyalar que l’entrada i sortida de la urbanització s’havia de fer en combois en horaris convinguts prefixats. El primer d’ells es va fer ahir a la tarda a les 16 hores, i els altres dos a les 18.30 i a les 21 hores i avui a les 8 hores.
Només tres dels veïns, d’edat avançada, es van acollir a la possibilitat de continuar a l’hotel fins que la situació no estigui del tot normalitzada. Els serveis del COEX i del Comú d’Ordino estaven ahir procedint a la treta i neteja de neu per permetre l’accés a la urbanització.
El comitè de crisis es va reunir dimecres per avaluar els riscos i les mesures que calien prendre’s amb el temporal de neu que ha patit aquesta setmana el Principat. El Govern va acordar procedir a l’evacuació dels veïns d’11 habitatges de la urbanització de les Salines, el Serrat, aquests van ser avisats per la policia i el Comú d’Ordino. L’accés va restar prohibit a partir de les 20 hores de dimecres i els veïns van ser reallotjats pel comú en hotels de la parròquia. Igualment van ser desallotjats dos habitatges unifamiliars, un a Ransol i l’altre a la sortida nord de Soldeu, situats en zones sensibles.
El ministre d’Interior en funcions, Xavier Espot, va explicar que la decisió es va prendre per anticipar-se a l’elevat risc d’allaus que podia presentar la zona durant dimecres a la nit, i més després dels gruixos que es preveia que s’hi acumulessin. Des del cap de setmana, a 2.000 metres s’han acumulat uns 200 centímetres de neu nova. El director de Protecció Civil, Francesc Areny, va afegir que les allaus d’Arinsal, Canillo i el Pas de la Casa estan controlades. L’acumulació de neu a les canals i el fort vent van elevar fins a fort (4) el nivell de prevenció i el perill d’allaus va evolucionar cap a molt fort (5) a tot el país. Per tant, es va obligar a extremar la vigilància en els punts més perillosos.
La Prefectura de l’Arieja va informar ahir que l’accés a França per la RN22 s’obria al trànsit a les 20 hores. Els tècnics francesos i andorrans van treballar durant tota la nit de dimecres a dijous per netejar la carretera, però el fort vent, amb ràfegues de fins a 100 km/h, n’havia impedit la reobertura.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT