PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La clau ordinenca de Fillet i Mateu

La batalla era dura d’inici, però més encara quan DA va saber que a la Massana els Liberals havien guanyat

Per R. M. S.

Mateu i Fillet, entrant a l'hotel on hi era Demòcrates per Andorra en la nit electoral.
Mateu i Fillet, entrant a l'hotel on hi era Demòcrates per Andorra en la nit electoral. | TONY LARA
Quan la Massana va tancar l’escrutini i es va anunciar que la victòria en la parròquia era per als Liberals d’Andorra, a la seu de Demòcrates per Andorra es van instal·lar els nervis. Feia temps que Toni Martí, el seu candidat, avisava que la clau de les eleccions generals d’aquest 2015 estava en les Valls del Nord, i va ser per això que els ulls es van fixar a Ordino. Allà, la batalla hi era entre els dos candidats liberals, Antoni Riba i Èric Bartolomé, i els de DA, Toni Fillet i Meritxell Mateu, que segons les primeres dades que anaven sortint, guanyaven terreny respecte als altres dos partits, Junts, que lluitava amb Víctor Iriarte i Noèlia Vicente, i SDP, que ho feia amb Felip Gallardo i Joan Abella. En les penúltimes dades de que es tenia constància, eren els liberals els que anaven per davant, però va saltar la sorpresa quan amb el 100% dels vots escrutats el triomf es va decantar pel costat demòcrata amb 423, pels 406 del seu rival. La sorpresa era majúscula a l’hotel on hi eren els membres de DA, i la decepció allà on els liberals.

«Sabíem que les dues candidatures amb més opcions podien ser les de Toni Fillet i Antoni Riba, sense desmerèixer als altres dos partits. Érem els que estàvem més ajustats», assegurava ahir Meritxell Mateu, que també destacava el fet diferenciador que a una parròquia tan petita com Ordino hi hagués quatre formacions en la lluita per les eleccions. «Érem conscients», hi va afegir, «que entre algunes persones de la parròquia hi havia descontent», però segons la nova consellera «vam apostar per explicar el nostre programa a tothom, i no centrar-nos en algunes famílies». D’aquesta manera, afirma Mateu, van aconseguir arribar allà on no tenien previst i finalment obtenir la diferència amb Liberals per tal d’assolir aquests dos consellers per a DA que tan importants van esdevenir per a aconseguir la majoria absoluta del partit que encapçala Toni Martí.

«Hem hagut de lluitar moltíssim», va assegurar la nova consellera, que considera que el més important ara, a banda d’assaborir la victòria, és «assentar les reformes que hem estat duent a terme en la legislatura»: «Algunes s’han de pair, altres s’han de reconduir si ens hem equivocat, però teníem un projecte de futur que hem de consolidar». Demòcrates per Andorra té ara la força per poder governar amb calma. Gràcies a Ordino.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT